savaitgalio obuolių pyragas

Tu, aš, vaikai.
Gražus rytas. Tingūs mes.
Namai, kurių taip ilgai ieškojome.
Kartais norėčiau, kad savaitgalių rytai niekada nesibaigtų.

Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas – kaip tik tokiems rytams. Šįkart – receptas Žingsnis po žingsnio.

Obuolius nulupk, supjaustyk skiltelėmis. Obuolių prireiks 2-3 didesnių, tešlos – didelio stačiakampio.

Tešlą atitirpink, atsargiai išskleisk.

Atmatuok po 2 cm nuo jos krašto ir atsargiai peiliu apipjauk kraštelius. Tešlos neperpjauk, tik įpjauk.

Vidurinį stačiakampį subadyk šakute. Džemą sumaišyk su vandeniu ir paskleisk vduryje.

Išdėliok obuolių skilteles.

Pabarstyk cinamoniniu cukrumi, tada – ruduoju, išdėliok sviesto kubelius.

Pašauk į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 min., kol krašteliai išsipūs ir pagels.

RECEPTAS

Savaitgalio obuolių pyragas

8 gabalėliai

Sluoksniuotos tešlos lakštas (didelis stačiakampis)

3 šaukštai apelsinų marmelado, sumaišyto su 1 šaukštu vandens

2-3 didesni obuoliai

3 šaukštai cukraus, sumaišyto su 1 šaukšteliu cinamono

1 šaukštas rudojo cukraus

10-15 g sviesto

1 kiaušinio trynys, išplaktas su šlakeliu vandens

1. Obuolius nulupk ir supjaustyk skiltelėmis.
2. Tešlą išvyniok, švelniai peiliu apipjauk tešlos kraštelius (palikdamas 2 cm kraštelius), vidurį subadyk šakute.
3. Subadytąjį stačiakampį sutepk džemu.
4. Išdėliok obuolių skilteles.

5. Apibarstyk cinamoniniu cukrumi, tada – ruduoju, išdėliok sviesto kubelius.
6. Tešlos kraštelius patepk tryniu.
7. Iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepk 20-25 min.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

 

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *