vištienos korma

Mūsų indiški antradieniai – viena skaniausių savaitės dienų. Nuoširdžiai džiaugiuosi nutarusi eksperimentuoti prieskoniais ir skoniais. Jų šiame maiste tiek daug! Subalansuota žiemai ir karantinui – kurgi daugiau pakeliausi, tupėdamas tarp keturių sienų, jei ne virtuvėj.

Šiandien – vištienos korma (chicken korma). Galvodama apie karį, prisiminiau draugo pasakojimą apie tai, kaip jis pirmąsyk nusileido Indijoje. Sako, išlipu iš lėktuvo, įžengiu į oro uostą pasu nešinas, ir matau oro uosto darbuotoją – veidą puošia plati šypsena, baltus marškinius – ne ką siauresnė geltona kario juosta :)  Welcome to India, my friend.

Karis yra jėga. Lietuvoje nė nenumaniau, kad jų yra visokiausių, kol neįsikūriau Londone, – nuo labai švelnaus iki drakoniškai aštraus, nuo į miltelius sutrintų prieskonių mišinio iki kario pastos.

Šiam patiekalui prireiks pastarosios. Jei namuose neturite reikiamų prieskonių, visai gali būti, kad piniginei palankiau įsigyti jau paruoštos (vienam prekybcentry mačiau, kad reikiamas kiekis kainuoja 1,99 euro). Vis dėlto jos patariu pasigaminti patiems – tai laikui visai neimlus procesas. Ir jokiu būdu nekeiskite jos milteliais! Negausite norimo rezultato. Kario pastos labai aptogu pasiruošti iš anksto – pagamintą sandariame indelyje galima laikyti šaldytuve savaitę. Ji nėra aštri, veikiau švelnesnė, nes naudojama žalia aitrioji paprika. Iš nurodyto kiekio ingredientų pastos pasigaminsite kaip tik tiek, kiek prireiks patiekalui.

Būtinai naudokite vištienos šlauneles – jos ne tokios blankios, kaip krūtinėlė, be to, ištroškintos nuostabiai subyra pakabintos šakute. Tiekite su ryžiais, aš išbandžiau papadamas (poppadums) – avinžirnių ir ryžių miltų paplotėlius, verdamus aliejuje. Jie traškūs it bulvių traškučiai ar žagarėliai, tinka vietoj šaukšto pasemti kormos :)

R E C E P T A S

Kario pastai:

(Iš nurodyto kiekio ingredientų pastos pasigaminsi kaip tik tiek, kiek prireiks patiekalui.)

30 g migdolų skiltelių

1 žalia aitrioji paprika

1 šaukštelis malto kumino

2 šaukšteliai maltos kalendros

4 česnako skiltelės

25 g šviežio imbiero

1 šaukštelis maltos ciberžolės

1/2 šaukštelio druskos

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

1 šaukštas pomidorų pastos

Migdolus pakepink sausoje keptuvėje, paprikos sėklas išpjauk, pačią pasmulkink. Visus ingredientus, įpylęs 2 šaukštus vandens, sumalk blenderiu – smulkiai, bet ne iki košės.

Vištienos kormai:

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

1 kg vištų šlaunelių be kaulo

2 svogūnai

1 lauro lapas

1 cinamono lazdelė

4 kupini šaukštai kario pastos

500 ml vištienos sultinio

150 ml grietinėlės

migdolų skiltelių patiekti

 

1. Vištieną supjaustyk kąsnio dydžio gabalėliais ir iškepk 1 šaukšte aliejaus. Perkelk į kitą indą.

2. Supilk dar 1 šaukštą aliejaus ir 8 minutes maišydamas ant lėtesnės ugnies apkepk smulkintus svogūnus, lauro lapą ir cinamono lazdelę.

3. Sukrėsk kario pastą ir maišydamas kepk 2 min. Supilk sultinį, užvirk ir pavirk 5 min. Sudėk vištieną, keptuvę uždenk ir palik virti 40 min.

4. Praėjus laiko, dangtį nukelk ir palik virti be jo apie 10 min., kad padažas imtų tirštėti.

5. Supilk grietinėlę, išmaišyk ir dar pavirk 10 min.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours
  1. 2
    Laima

    Puiki! Neturėjau grietinėlės. Iš tingumo pakeičiau maskarponės likučiais, nesugadinau :) Labai aromatingas ir gardus karis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *