sumuštinis su batatais, riešutų sviesto, varškės ir avinžirnių užtepu

Už lango vėl sugrįžusi vasara. Žinau, trumpam, todėl dar brangesnė. Nudirbusi darbus ir susitvarkiusi reikalus, kasdien stengiuosi išeiti iš namų. Nesvarbu, kur – į parką, miestą ar tiesiog pasisupti kieme ant supynių. Gaivus oras, saulė, lengvas vėjas net ir per trumpą akimirką gali nuveikti stebuklus – jie gydo, kelia nuotaiką, ramina, tik spėk gaudyt laimės akimirkas!

Prisipažįstu, kad nesu tas žmogus, kuris mėgsta namuose gaminto maisto neštis į lauką :) Gerokai didesnis azartas apima užsukus į vieną iš daugybės jaukių miesto kavinių – įgimtas noras paragauti ir atrasti naujų skonių niekaip neiškrapštomas :) Bet gal jūs kitokie? Tie, kurie rytais tepasi sumuštinius, kruopščiai įsuka juos į popierių, deda į priešpiečių dėžutę, šią – į kuprinę ir traukia, kur akys veda. Tada šį receptą dovanoju jums.

Sveikuoliškas sumuštinis su keptais batatais, žemės riešutų sviesto ir grūdėtosios varškės bei avinžirnių užtepu labai gardus. Jame dera ir pasirinktos traškios daržovės, o skonių gamą vainikuoja Gardėsio sėklų duonelės. Duoną labai mėgstu – nors miltai šiame dešimtmetyje nebemadingi, lieku ištikima pati sau. Šviežia ir gardi ji nepamainoma mano virtuvėje. Sumuštiniams ją renkuosi su sėklomis arba grūdais – šitaip dar maistingiau ir skaniau.

RECEPTAS

SUMUŠTINIS SU KEPTAIS BATATAIS IR GRŪDĖTOSIOS VARŠKĖS, ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTO BEI AVINŽIRNIŲ UŽTEPU

1 sumuštinis

Gaminti 25 min.

1 nedidelis batatas,

šlakelis alyvuogių aliejaus,

1 šaukštas grūdėtosios varškės,

1 šaukštelis traškaus žemės riešutų sviesto,

1 šaukštas virtų konservuotų avinžirnių,

1 porcijinė „Gardėsio“ sėklų duonelė,

kelių spalvų cukinijų ir agurkų riekelių,

pasirinktos salotos lapų.

1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo formą įtiesk folijos ir sudėk griežinėliais pjaustytą batatą. Pašlakstyk aliejumi, pasūdyk, pabarstyk pipirais. Kepk apie 10-12 min., kol suminkštės. Ištrauk iš orkaitės ir palik atvėsti.

2. Varškę sumaišyk su riešutų sviestu ir šakute sutrintais avinžirniais. Jei nori, pagardink druska ir pipirais.

3. Abi duonelės puseles aptepk užtepu. Ant vienos puselės dėk salotų, keptų batatų, cukinijų bei agurkų riekelių. Apvožk likusia pusele.

ĮRAŠAS PARUOŠTAS BENDRADARBIAUJANT SU GARDĖSIUĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *