Iš vaikystės pamenu: skaniausios obuolienės – iš alyvinių obuolių. Mes jas vadinam obuolių košėm, nes močiutė obuolius su cukrumi verda tol, kol jie sukrenta ir beveik nelieka obuolių gabalėlių. Paprasta, bet taip skanu! Su šviežiom bandelėm, dar šiltą – ką tik išvirtą – vėlyvos vasaros rytais kabinti iš stiklainių… Ne mažiau gardi būdavo ir su prieskoniais bei cukruotomis apelsinų žievelėmis – apsivalgymas.
Tikrai nemaniau, kad obuolienė su bananais pavyks tokia puiki. Švelni, lengvai bananinė, kvepianti šiltais vakarais, vanile ir žemėn bumbsinčiais obuoliais. Ir nereikia jokių papildomų prieskonių – vien obuoliai, bananai, cukrus, vanilė ir truputis citrinos sulčių.
Gelsva saule spindinti vasara stiklainėlyje. Išmėginkit :)
~ obuolienė su bananais ~
1 kg obuolių
3 bananai
300 g cukraus*
2 šaukštai vanilinio cukraus
pusės citrinos sultys
Obuolius nulupk, išpjauk sėklalizdžius, o obuolius supjaustyk kubeliais. Bananus nulupk, supjaustyk plonomis riekelėmis.
Vaisius sudėk į puodą nesvylančiu dugnu, užpilk cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
Išmaišyk ir virk ant vidutinės ugnies, kol obuoliai sukris, o obuolienė sutirštės, 30-40 minučių. Jei kaip ir aš mėgsti mažus obuolių gabalėlius obuolienėje, ją pavirk trumpiau, jei ne – truputį ilgiau.
Obuolienę išpilstyk į sterilius stiklainius, sandariai užsuk. Atvėsusią laikyk šaldytuve.
Iš nurodyto kiekio produktų išvirsi maždaug 650 ml obuolienės.
Visą indelį išvalgėm per kelias dienas ir tikrai žinau, jog virsiu dar. Labai skanu!
*Cukraus kiekį reguliuok atsižvelgdamas į obuolių saldumą/rūgštumą!
Skanaus!
~ Recipe in English ~
~ apple banana jam ~
1 kg apples
3 bananas
300 ml sugar
2 tablespoons vanilla sugar
juice of 1/2 lemon
Peel and chop apples and bananas. Put all the ingredients into pan and cook over medium heat for 30-45 mins., stirring constantly, while the jam sets.
Put the jam into jars, close the lid, leave to cool. Store in the fridge.
Enjoy!
Adaptuota pagal Food.com receptą