obuolienė su bananais

Iš vaikystės pamenu: skaniausios obuolienės – iš alyvinių obuolių. Mes jas vadinam obuolių košėm, nes močiutė obuolius su cukrumi verda tol, kol jie sukrenta ir beveik nelieka obuolių gabalėlių. Paprasta, bet taip skanu! Su šviežiom bandelėm, dar šiltą – ką tik išvirtą – vėlyvos vasaros rytais kabinti iš stiklainių… Ne mažiau gardi būdavo ir su prieskoniais bei cukruotomis apelsinų žievelėmis – apsivalgymas.

Tikrai nemaniau, kad obuolienė su bananais pavyks tokia puiki. Švelni, lengvai bananinė, kvepianti šiltais vakarais, vanile ir žemėn bumbsinčiais obuoliais. Ir nereikia jokių papildomų prieskonių – vien obuoliai, bananai, cukrus, vanilė ir truputis citrinos sulčių.

Gelsva saule spindinti vasara stiklainėlyje. Išmėginkit :)

Obuoliene su bananais~ obuolienė su bananais ~

1 kg obuolių

3 bananai

300 g cukraus*

2 šaukštai vanilinio cukraus

pusės citrinos sultys

Obuolius nulupk, išpjauk sėklalizdžius, o obuolius supjaustyk kubeliais. Bananus nulupk, supjaustyk plonomis riekelėmis.

Vaisius sudėk į puodą nesvylančiu dugnu, užpilk cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.

Išmaišyk ir virk ant vidutinės ugnies, kol obuoliai sukris, o obuolienė sutirštės, 30-40 minučių. Jei kaip ir aš mėgsti mažus obuolių gabalėlius obuolienėje, ją pavirk trumpiau, jei ne – truputį ilgiau.

Obuolienę išpilstyk į sterilius stiklainius, sandariai užsuk. Atvėsusią laikyk šaldytuve.

Iš nurodyto kiekio produktų išvirsi maždaug 650 ml obuolienės.

Visą indelį išvalgėm per kelias dienas ir tikrai žinau, jog virsiu dar. Labai skanu!

*Cukraus kiekį reguliuok atsižvelgdamas į obuolių saldumą/rūgštumą!

Skanaus!

~ Recipe in English ~

~ apple banana jam ~
1 kg apples
3 bananas
300 ml sugar
2 tablespoons vanilla sugar
juice of 1/2 lemon
Peel and chop apples and bananas. Put all the ingredients into pan and cook over medium heat for 30-45 mins., stirring constantly,
while the jam sets.
Put the jam into jars, close the lid, leave to cool. Store in the fridge.

Enjoy!

Adaptuota pagal Food.com receptą

Pasidalinkite:

22 Comments

Add Yours
  1. 1
    Jurgita

    aš laikau :)
    manau, ji gali rūgti, obuolienių šiltoje vietoje ilgai neišlaikysi.

  2. 3
    Jurgita

    Giedre, šie, berods, buvo rūgštesni, tačiau patariu beriant cukrų ragauti – bananai nemažai saldumo duoda.

  3. 4
    Giedrė

    O šitas kiekis cukraus nurodytas saldesniems ar rūgštesniems obuoliams? :) Ar būtent alyviniams?

  4. 6
    Margarita

    Sveiki, sakykit obuolių svoris recepte pateiktas dar neluptų ir su visom sėklytėm ar jau išvalytų? Iš anksto ačiū! ;)

  5. 8
    Jurgita

    Ryžiai ir šlovė, tai viena mėgstamiausių (ir greičiausių) uogienių, verdama mūsų namuos :) svarbu tik su saldumu tinkamai susidraugaut, mat jei obuoliai saldesni, cukraus prireikia gerokai mažiau nei nurodyta recepte.

    džiugu, kad patiko :)

  6. 9
    Ryžiai ir šlovė

    Jeeeej, padariau ir aš :) Šeimynėlė ganėtinai koncervatyvių pažiūrų labai skeptiškai žiūrėjo į mano dar vieną eksperimentą, bet žiū – per kelias dienas poros puslitrinių ir nebeliko :)
    Labai skaniai gavosi. Naudojau žieminius obuolius, tokius pusiau apdaužytus, apmėtytus. Jau mama norėjo išmest. Viriau apie 1val 20min, nes kažkaip pavandenijus buvo.
    Ačiū pačiū už skanų receptą :)

    P.S. prisidedu šitą blog’ą prie savo google reader’io.

  7. 11
    Dalia

    Iš tikrųjų labai skani ir kvapni uobuolienė-bananienė :) aš dar sutryniau į tyrelę, nes kietoki obuoliai buvo… Ačiū už pasidalinimą receptu :)

  8. 12
    Jurgita

    Parašyk gi blog’e, kur buvai, ką matei, netylėk, siaubk kad ir ne savą virtuvę :)

  9. 14
    Jurgita

    Ačiū, Asta..

    Rennie, sudominai ta su šalavijais, o šiandien kaip tyčia parduotuvėj kilnojau su imbieru, taip pat su mėsa valgyt skirtą. Reikės nedidelį kiekį išsivirt, nes bijau, kad vienai teks valgyt :)

    Maisto Diletante, susierzinau. Negaliu :) Maža man tų šiltų dienų ir vasaros per metus.. Ir taip kasmet, nieko nepadarysi.

    Ineta, su varškės sūriu, teisingai! Buvau pamiršus, matai… Žiauriai skanu. O tu dar šiapus Lamanšo? :)

  10. 17
    Rennie

    Aš irgi alyvinių obuolių košę jau viriau, vieną tradicinę, su cinamonu ir gvazdikėliais – prie blynų, o kitą, su šalavijais – prie paukštienos. Skanu :)

Leave a Reply