cinamoninės bandelės

Dienos bėga pasiutusiai greitai. Nežinau, kaip kiti viską spėja; kita vertus, niekas nežino, nes visi tiki tuo, kuo nori tikėti. Vienas žmogus sako, kad mano stiprybė – tikėjimas. Aš išties tikiu. Kad daug ką galime, kad galime pabusti kitokie, o stebuklus kuriame patys, ir nebūtinai už komforto zonos ribų. Ir dar tikiu cinamoninių bandelių terapija! Nebešnekėkime apie gliuteną, cukrų, angliavandenius. Nuobodu visa tai. Cinamonas užburia, jo kvapas lygu žiema, jam atsispirti neįmanoma. O bandelės… Karštos, būtinai.

Tai ar dar ko nors trūksta? Netrūksta nieko. Nebent tik mažos smulkmenos – šiek tiek sniego ir… Gal stiklinės pieno? :) Arba įsirašykite patys. Bet tik su bandele rankoj!

R E C E P T A S

CINAMONINĖS BANDELĖS

8 didelės bandelės

Trumpas P.S. prieš receptą. Man patinka jos 8-ios – pavyksta didelės ir nuodėmingos. Kita vertus, galima gaminti ir mažesnio dydžio nuodėmes, iškeptumėte bent 12-14 tikrai. 

tešlai:

250 g pieno

80 g cukraus

1  1/2 šaukštelio sausų mielių

60 g sviesto

1 kiaušinis

500 g miltų

įdarui:

60 g minkšto sviesto

110 g rudojo cukraus

1 šaukštelis cinamono

1/2 šaukštelio malto kardamono

glajui:

1 šaukštas cukraus pudros

2 šaukšteliai vandens

Pieną pašildyk. Į 120 ml šilto pieno suberk mieles, 1 šaukštą cukraus. Išmaišyk ir palik 5 min., kol pieno paviršius suputos.

Sviestą ištirpink. Kiaušinį suplak šakute.

Į gilų dubenį suberk miltus,cukrų, supilk visą pieną, sviestą, kiaušinį. Išmaišyk šaukštu. Tešlą išversk ant miltais pabarstyto stalo. Jei tešla prnelyg limpa rpei rankų, įberk dar šiek tiek miltų. Minkyk apie 5 min., kol gausi minkštą ir elastingą tešlą. Ją suspausk į kamuolį, dėk į dubenį, pridenk ir kildink 1 val.

Atskirai sumaišyk visus įdarui ir glajui skirtus ingredientus.

Iškočiok tešlą ant miltais pabarstyto stalo į 40 x 50 dydžio stačiakampį. Sutepk įdaru. Pradėdamas nuo trumposios pusės, susuk standų volelį. Nelygius galus nupjauk. Tešlą supjaustyk į 8 bandeles. Sudėk ant popieriumi užtiestos skardos ir kiekvieną lengvai prispausk. Uždenk ir kildink dar 30 min.

Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių. Bandeles patepk pienu ir kepk 20-25 min. Glajui ingredientus sumaišyk. Dar karštas bandeles patepk glajumi.

Išbandėte? Pasidalinkite instagrame! 

@duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *