grikių miltų ir migdolų braunis

Aš pavasario vaikas. Sningančių obelų sodų, pienių pievų, žydinčių alyvų ir ilgų vakarų.

Ir tie gimtadieniai kaskart vis kitokie. Ar prisimenu geriausius? Žinoma. Bet kiekvienas jų savaip brangus. Ir tie, kurie ašaroti, ir tie, kurie sutikti išjungus telefoną, ir tie, anapus Lamanšo, ir tie, terasoj geriant vyną, juokiantis ir einant namo vis tyliau skambant miestui ir vakarui kvepiant alyvomis.

Koks jis bus šįkart? Nežinau. Iš tiesų ir nesvarbu.

Švęsti gyvenimą – štai šito reikėtų nepamiršt *

R E C E P T A S

GRIKIŲ MILTŲ IR MIGDOLŲ BRAUNIS

10-12 gabalėlių

90 g sviesto

100 g juodojo šokolado

4 kiaušiniai

100 g rudojo cukraus

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

40 g grikių miltų

30 g maltų migdolų

vyšnių (iš sirupo, kompoto, šaldytų, šviežių)

glajui:

2 šaukštai tiršto jogurto

1 šaukštelis kakavos miltelių

1 šaukštelis cukraus

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

 Į 20 cm skersmens kepimo formą įtiesk kepimo popieriaus.

Sviestą ir šokoladą ištirpink garų vonelėje. Kiaušinius išsuk su cukrumi, kol pabals.

Įmaišyk vanilės ekstraktą ir tirpintą šokoadą su sviestu. Tada grikių miltus ir maltus migdolus.

Tešlą supilk į kepimo formą, suberk vyšnias. Kepk apie 25 min. Ištrauktą iš orkaitės palik atvėsti ir išimk iš kepimo formos.

Glajui visus ingredientus sumaišyk. Aptepk atvėsusį pyragą.

Receptas ir nuotraukos publikuoti knygoje „Šokoladas“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *