velykinė pascha su šilauogėmis

Man kartais būna gėda.

Už pasakytus žodžius ir nepasakytus. Už žvilgsnį, galintį žudyti. Už nutylėjimą, kai norėjosi rėkti, ir už balsą, kai reikėjo patylėti. Už atsiprašau nukišimą į paraštes. Už parašytas eilutes – laiškuose, dienoraščiuose ar čia. Suklupti pasitaiko. Skaudžiai – lyg ant žvyruoto takelio vaikystėj, kai maži aštrūs akmenukai, regis, sulenda gilyn į odą.

Bet, ei, tai vis tiek aš – nei geresnė, nei blogesnė, gal kiek racionalesnė, nei eilutėse prieš penkerius metus, ir vis tokia pat pasimetusi – kaip laiškuose vakar.

Aš esu laukinė moteris susitaršiusiais plaukais, klystanti, ir vėl klystanti, ir dar. Save prisijaukinti reikėjo pastangų. Ir – ne, darbas dar nebaigtas. Trapumas, kuris kasdieniam gyvenime slepiamas po septyniom spynom, išsiskleidžia nuotraukose. Tik ar kas galėtų atsispirt pavasariui?! Kai fotografavau paschą, pamenu, norėjau dar žiedų ir dar, jausmo, švelnumo, pavasario bučinio…

R E C E P T A S

VELYKINĖ PASCHA SU ŠILAUOGĖMIS

3 x 180 g varškės

60 g minkšto sviesto

125 ml natūralaus jogurto

1/2 skardinės kondensuoto pieno (arba pagal skonį)

2 šaukšteliai želatinos

2 šaukštai pieno

80 g džiovintų ananasų

saujelė pistacijų

saujelė šilauogių

15-18 cm skersmens kepimo formos atsegamais kraštais dugną ir kraštus padenk maistine plėvele.

Varškę išsuk su minkštu sviestu, kad neliktų gumuliukų.

Įmaišyk jogurtą ir kondensuotą pieną.

Želatiną užpilk pienu, palik išbrinkti ir ištirpink.

Įmaišyk į varškės masę drauge su smulkintais ananasais ir šilauogėmis.

Sukrėsk į formą, viršų apsuk maistine plėvele ir palik sustingti šaldytuve pernakt.

Kitą dieną pabarstyksmulkintomis pistacijomis.

 

3 Comments

Add Yours
  1. 2
    aure

    noriu padėkoti už labai skanų desertą ir nuostabias nuotraukas :) gaminau Velykom, kaip neretai nutinka, nesigavo tobulai, nes šventimo vietoje buvo labai šilta ir…nebuvo šaldytuvo, todėl valgėm tokią buzaaaa labiau :))) bet būtinai gaminsiu dar. tikrai labai skanu ;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *