saulėje džiovintų pomidorų tapenade

Įkaitusi kovo pabaigos popietė Londone. Maisto turgus – gausus, šurmuliuojantis, turbūt labiausiai posh iš visų, esančių mieste. Šviežutėlė, rozmarinų adatėlėmis nusagstyta naminė duona – tiesiai iš kepėjo rankų; kelios tapenade rūšys ir – būtinai – gabalėlis pyrago desertui.

Toliau – žydintis parkas, veidas į saulę, duonos kąsneliai – į alyvuogių ir pomidorų užtepus. Mažos akimirkos, kai skinamos skanios dienos.

300 ml užtepo

200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

50 g žalių alyvuogių be kauliukų

80 g juodų alyvuogių be kauliukų

1 šaukštas marinuotų kaparėlių

dosni sauja šviežių bazilikų lapelių

1 šaukštas kedrinių pinijų

1 česnako skiltelė

kokybiško alyvuogių aliejaus arba aliejaus, likusio nuo saulėje džiovintų pomidorų

Visas sudedamąsias dalis sudėk į elektrinį maišytuvą ir sutrink iki vientisos masės. Trindamas po truputį pilk alyvuogių aliejų arba aliejų, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai – jo prireiks tiek, kad užtepas tolygiai išsimaišytų ir nebūtų per sausas.

Patiek su orkaitėje skrudintomis arba šviežiomis šviesios duonos riekelėmis. Labai skanu tiesiog su bagete.

Nesuvalgytą laikyk šaldytuve.