saulėje džiovintų pomidorų tapenade

Įkaitusi kovo pabaigos popietė Londone. Maisto turgus – gausus, šurmuliuojantis, turbūt labiausiai posh iš visų, esančių mieste. Šviežutėlė, rozmarinų adatėlėmis nusagstyta naminė duona – tiesiai iš kepėjo rankų; kelios tapenade rūšys ir – būtinai – gabalėlis pyrago desertui.

Toliau – žydintis parkas, veidas į saulę, duonos kąsneliai – į alyvuogių ir pomidorų užtepus. Mažos akimirkos, kai skinamos skanios dienos.

300 ml užtepo

200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

50 g žalių alyvuogių be kauliukų

80 g juodų alyvuogių be kauliukų

1 šaukštas marinuotų kaparėlių

dosni sauja šviežių bazilikų lapelių

1 šaukštas kedrinių pinijų

1 česnako skiltelė

kokybiško alyvuogių aliejaus arba aliejaus, likusio nuo saulėje džiovintų pomidorų

Visas sudedamąsias dalis sudėk į elektrinį maišytuvą ir sutrink iki vientisos masės. Trindamas po truputį pilk alyvuogių aliejų arba aliejų, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai – jo prireiks tiek, kad užtepas tolygiai išsimaišytų ir nebūtų per sausas.

Patiek su orkaitėje skrudintomis arba šviežiomis šviesios duonos riekelėmis. Labai skanu tiesiog su bagete.

Nesuvalgytą laikyk šaldytuve.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *