humusas su burokėliais

Mėgstu burokėlius. Jų spalva žadina apetitą ir nuspalvina valgiaraštį. Jie nenuobodūs. Tinka ir į desertus.

Nors įprastai humusas gaminamas vien iš avinžirnių, tahinio, alyvuogių aliejaus ir kelių prieskonių, burokėliai čia puikiai dera. Kaip ir riešutai ar apelsinų sultys. Jei dar neragavot – labai patariu. O aš visai rimtai svarstau jo pasigaminti per šventes greta silkės. Įtariu, bus gerai.

~ humusas su burokėliais ~

saujelė migdolų

2 virti burokėliai

400 g skardinė avinžirnių

2 česnakų skiltelės

2 šaukštai tahini padažo

125 ml alyvuogių aliejaus (arba pagal situaciją)

šlakelis apelsinų sulčių ir truputis tarkuotos žievelės

žiupsnis druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

šaukštelis kaukazietiškų prieskonių arba za’atar

Riešutus pakepink sausoje keptuvėje.

Į smulkintuvą sudėk pasmulkintus burokėlius, suberk avinžirnius, riešutus, sudėk česnako skilteles. Supilk tahinį ir aliejų.

Sutrink iki vientisos masės.

Gali prireikti įpilti daugiau alyvuogių aliejaus – užtepas neturi būti labai tirštas, tačiau negali ir varvėti nuo šaukšto.

Pagardink apelsinų sultimis, žievele, druska, pipirais ir prieskoniais.

Man skaniausia tepti ant orkaitėje skrudintos, aliejumi pašlakstytos ir lengvai česnaku įtrintos šviesios duonos, tačiau užtepas puikus ragaujamas visaip.

Skanaus!