braškių ir maskarponės desertas

Vasara už lango, lietaus nuplautos besibaigiančios braškės, indelis sūrio, pusė puodelio saldintos kvapnios arbatos ir sausainių trupiniai. Mažiau laiko prie orkaitės, daugiau laiko sau ir mums.  Septyni šaukšteliai didžiausiems smaguriams (ir dar vienam mažam, bet oriam pretendentui).

Ar ir jus kartais aplanko tas jausmas, kai po gero deserto atrodo, kad diena pasisekė? Tai štai, ir mes taip galvojom, nulaižę paskutinį šaukštelį.

~ braškių ir maskarponės desertas ~

apie 400 g vanilinių sausainių

90-100 ml saldintos atvėsintos žolelių arbatos (labai tinka ramunėlių)

500 g maskarponės sūrio

400 g braškių

Sausainius sutrink į trupinius.

Dubenyje sumaišyk maskarponę su arbata. Pastarosios pilk tiek, kad sūris suskystėtų, tad visos arbatos gali ir neprireikti. Papildomai sūrio nebesaldinu, cukraus/medaus pakanka tiek, kiek yra arbatoje. Be to, sausainiai ir šiaip saldūs.

Braškes nuplauk, nuimk lapelius ir suraikyk.

20-22 cm skersmens dubens dugną padenk puse sausainių. Sukrėsk pusę maskarponės, išdėliok pusę braškių. Apibarstyk likusiais sausainiais, sukrėsk likusį sūrį ir dailiai išdėliok braškių riekeles.

Dubenį pridenk maistine plėvele ir padėk į šaldytuvą nakčiai.

Nors nuotraukos rodo, kad desertą galima pjaustyti, man dvigubai skaniau likučius buvo iškabinti tiesiog šaukšteliu.

N.B. Manau, maskarponę visai šauniai galima keist kremine varške arba rikota.

Skanaus!

 

Save

Save