suvožtiniai su halloumi sūriu

Šiokiadienių rytai dažnai skubūs ir besiverčiantys per galvas. Rimtais veidais, nuspalvintomis blakstienomis ir išlygintais sijonais. Savaitgalių rytai – kitokie. Labiau atsipūtę, kažkur pametę kaklaraiščius ir vieną šlepetę, prasegę viršutinę (naktinių) marškinių sagutę ar dvi, kartais susiglamžę, dažniausiai susivėlę, besišypsantys mielais užmiegotais veidukais.

Tokiems rytams ir skirti šie sumuštiniai – kai nebijai smagaus česnako kvapo, kai turi laiko per akis neskubėdamas susipjaustyti daržoves, pasigaminti gardų užtepą ir pasikepti sūrį. Pavartyti laikraštį. Išgerti puodelį arbatos kiemelyje, atsukęs veidą saulei. Ar tiesiog pasiruošti dar vienai vasaros dienai – skaniai, kupinai įspūdžių ir juoko. Susidėti lauknešėlį iškylai akimis neaprėpiamoje pievoje, šurmuliuojančiame miesto parke ar draugų sode.

Suvoztiniai su halloumi

Halloumi – puikus sūris. Vienas mėgstamiausių, kai gaminam gaivias daržovių salotas, menančias Viduržemio jūros virtuvę. Ypač dera su keptomis paprikomis ir kaparėliais, pomidorais ir mėtomis. Nesilydo, tad puikiai tinka kepti. Labai sūrus, todėl supjaustytą galima palaikyti vandenyje ir, gerai nusausinus, iškepti. Mums sūrumas patinka – neįsivaizduojam jo kitokio.

Skanios vasaros :)

Suvoztiniai su halloumi suriu. Halloumi sandwiches

~ suvožtiniai su halloumi sūriu ~

2 suvožtiniai

150 g kreminio sūrio arba varškės

keli krapų stiebeliai

10 juodųjų alyvuogių be kauliukų

2 saulėje džiovintų pomidorų gabalėliai

1 nedidelė česnako skiltelė

100 g halloumi sūrio

1 nedidelis pomidoras

6-8 šviežių bazilikų lapeliai

2 bandelės

druska

šviežiai malti juodieji pipirai

alyvuogių aliejus kepti

Į kreminį sūrį arba varškę įmaišyk susmulkintus krapus, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus ir sugrūstą česnako skiltelę. Pagardink žiupsneliu druskos, pipirų ir gerai išmaišyk.

Suvoztiniai su halloumi suriu. Halloumi sandwiches

Sūrį supjaustyk plonomis riekelėmis ir apkepk iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Pomidorą supjaustyk plonomis riekelėmis, bazilikų lapelius nuplauk ir nusausink.

Bandeles perpjauk pusiau. Visas keturias puseles aptepk kreminio sūrio užtepu. Ant vienos puselės uždėk po kelias pomidorų riekeles, pabarstyk jas pipirais, ant jų sudėk keptą sūrį, bazilikų lapelius ir užvožk likusia bandelės pusele.

P.S. Galima naudoti ir saulėje džiovintus pomidorus, konservuotus aliejuje.

P.P.S. Jam patiko taip, kad vos ištvėrė į save nukreiptą objektyvo akutę ir nurodymus „o dabar laikyk abiem rankom/nejudėk!/o dabar kąsk/neee, ne tokį kąsnį, mažesnį/ir dar vieną/ėhėi, ką valgai, nieko nevalgai, fokusuoju/palauk, nespėju paskui/NE, dar negali valgyti/ir t.t.“ :)

Skanaus!

 

Anksčiau: Viduržemio jūros virtuvės salotos su halloumi

Pasidalinkite:

15 Comments

Add Yours
  1. 1
    Indrė

    Supratau, kad ne kiniečių – iš tiesų kiniečiuose nieko neperku, nors netoli namų, bet nieko nerandu normalaus apart noodles…
    Iš Philladelphia nieko neruošiu… žinok, skaniausia viena arba kabinu su žiediniu kopūstu, agurko skridinėliais… kartais triufeliukus- sūrelis, daug kakavos, kažkokių sėklų, riešutų, ir formuoju bumbuliukus :) Nieko ypatingo :)

  2. 2
    Jurgita

    ‘Rytietiškas’ labiau turiu omeny Artimųjų Rytų, arabiškas, turkiškas, ne japoniškas ar kiniškas, man rods jie neturės.
    Aha, Philadelphia’i vos ne kas savaitę akcija, £1 už didelį indą :) Ką skanaus iš jos ruoši?

  3. 3
    Indrė

    prie pat namų :)) oh rytietiškuose apsipirkinėju kokosus, riešutus visokius,o va net tofu ten nerandu FIRM :) Paneer mačius, reiks ir halloumi paieškot. Taip prekybcentriuose brangūs sūriai, ir akcijų tiems brangesniems na nebūna nors tu ką :) Bet bent Philladelphia kaip ledus valgau, nes akcijų dažnai būna :)

  4. 4
    Jurgita

    Halloumi pigiausiai perku turkų krautuvėj – £1.99 už vienetą, akcijų metu – 6.99 už 5 vnt. Visokiuose angliškuose prekybcentriuose visad brangiau. Pasižvalgyk, gal kur šalia tavęs yra rytietiškų prekių parduotuvė :)

  5. 9
    Kristina

    Oi kaip skanu ir as noriu i svecius prie tokio tingaus savaitgalio stalo :) Labai skanus halloumi suris, kaip ir sakai, ypatingai saltotose, jis toks gaivus man :) Reiks pirktis, aciu uz priminima :D

  6. 11
    Giedre

    Jega!!! super nuotraukos su zmogiena :) man irgi taip buna: “jau.. ne… zemiau, auksciau… truputi i desine, tiksliau i kaire.. “ :)))
    Neatsizaviu tavo nuotraukomis! :)

  7. 13
    Jurgita

    Vilniuje jo yra turkiškų prekių parduotuvėje Ibrahim salone Kalvarijų g. ir turi bemaž visos didžiosios RIMI. Nepigus :)

    Tai puskietinis, nebrandintas ožkų ir avių pieno, kartais karvių, sūris. Labai sūrus, skaniausias iškeptas keptuvėje arba ant grotelių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *