spagečiai su keptų pomidorų, bazilikų ir česnakų padažu

spaghetti su pomidorais bazilikais cesnakaisKai kurie dalykai puikiai dera tarpusavyje.

Kakava su pienu. Pienas su cinamonine bandele. Cinamonas, šokoladas ir kriaušės. Kalėdos ir spalvotos eglutės. Karis ir ryžiai. Braškės su balzaminiu actu. Lietus, skėtis ir guminiai batai. Voveraitės su šviežiomis bulvėmis. Ramunės ir rugiagėlės vienoje puokštėje. Tulpės kovo 8-ąją ir kardeliai rugsėjo 1-ąją.

Baklažanai ir cukinijos dera praktiškai su bet kuo, o prancūzišką sūrį geriausia ragauti su vyno taure. Raudonėliai puikiai gardina graikiškas salotas. Pirmadieniai nepriekaištingai dera su bjauria nuotaika.

Roma neįsivaizduojama be motorolerių, ledų, picų ir pastos. Itališka virtuvė – be pomidorų, bazilikų ir česnakų. Pomidorai, bazilikai ir česnakai idealiai sutinka su makaronais bei kokybišku alyvuogių aliejumi.

Nežinau, ar egzistuoja paprastesnis, tobulesnis ir greičiau pagaminamas sugo per pasta* už žemiau aprašytąjį.

Labai skanu.

~~~

~ spaghetti su pomidorų, bazilikų ir česnakų padažu ~

dviems:

300 g spaghetti

10 vyšninių pomidorų

glėbelis šviežių bazilikų

galvutė česnako (4-5 skiltelės)

keli šaukštai kokybiško alyvuogių aliejaus

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

mozzarella sūrio (nebūtina)

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Pomidorus perpjauk į 4 dalis, česnako galvutę, nenuluptą – į dvi, baziliko lapelius susmulkink.

Daržoves sudėk į kepimo indą, pasūdyk, pabarstyk pipirais ir užpilk aliejumi. Indą uždenk folijos lapu ir pašauk į orkaitę 45 min., kad pomidorai ir česnakas suminkštėtų ir išsiskirtų sultys.spaghetti su pomidorais bazilikais cesnakais

Praėjus laikui, kepimo indą ištrauk, česnaką nulupk ir susmulkinęs sumaišyk su pomidorais bei bazilikais.

Išvirk makaronus al dente. Nukošk, perliek karštu vandeniu ir grąžink atgal į puodą. Įmaišyk keptas daržoves, smulkiai plėšytą sūrį (jei naudosi) ir nedelsdamas patiek.

~~~

Recipe In English

~ spaghetti with italian tomato, basil and garlic sauce ~
serves two:
300 g spaghetti
10 cherry tomatoes
a small bunch of fresh basil
1 head of garlic (4-5 cloves)
few tablespoons of extra virgin olive oil
salt
freshly ground black pepper
mozzarella cheese (optional) 
 
Heat the oven to 180C.
Quarter the tomatoes, cut the head of garlic in half but do not peel,
chop the basil. Place the vegetables in the baking dish, drizzle with
olive oil, generously add salt and pepper. Cover with foil and roast
for 45 min.
Peel the garlic, chop the cloves and mix with roasted tomatoes and
basil.
Cook the spaghetti until al dente. Drain and toss with sauce and
cheese, if using. Serve immediately.

Buon appetito!

*makaronų padažas

Pasidalinkite:

12 Comments

Add Yours
  1. 2
    aure

    kai jau užsiaugini bazilikų ( o pomidorai dar tik žydi…) norisi būtent ko nors tokio!:D patiekalas tikrai žavi spalvingumu, paprastumu ir tikrai nuostabiu skoniu : ) Labai vasara : ) ačiū;p

  2. 3
    duonosirzaidimu

    Asta, aš kaip sykis einu jų pirkt. Vėl :)) Labai mėgstu, svarbu, kad būtų nelietuviški, o kokybiški ir itališki. Bus dar vienas receptas su jais, bet gal po ko nors skanaus :)
    Ir už nuotraukas ačiū, tą patį n-ąjį kartą, paskraidžiosiu padebesiuose vėl :)))

  3. 4
    Asta

    Šimtą metų spagečių nevalgiau. Dar neseniai maniškis klausė, ar turim – na, ne, neturim, sakiau. Ir pamiršau, o dabar va pamačiau ir prisiminiau. Reikės tikriausiai įsigyti :))
    Jau tikriausiai kvaila būtų n-tąjį kartą nuotraukas girti ir į padebesius kelti, ar ne? Negirsiu, bet, na, tu juk žinai :))

  4. 7
    duonosirzaidimu

    Guoda, žinai, čia man reikėtų tą smailą su musulmonu dėt Tau ir kitiems skaitytojams, kad užsuka, skaito, šį tą išbando ir smarkiai nepeikia :) Ačiū, tikrai. Man tai labai svarbu, verčia pasitempt ir neapkerpėt :)

    Situacija dėl vyro su kotletais iki skausmo pažįstama :)) Aš tiek mėgstu eksperimentuot ir pietums pagamint kažką nauja, kad vyras yra atsargiai pasidomėjęs, ar mokėčiau paprastus kotletus iškept, „nu tuos, žinai, su faršu ir tokiu riebiu padažu, ką?“ :))
    Mėsą su šiuo pomidorų padažu siūlau naudot tokią, kokią mėgstat :) Aš naudočiau vištieną :) Dažniausiai jos filė gaminu, turbūt pastebėjai, kad mano tinklarašty „rimtos mėsos“ patiekalų nėra, nors ją ir valgom :) Pakepinčiau atskirai su druska, pipirais ir gar trupučiu bazilikų ir sumaišyčiau su paruoštais pomidorais. Dar, spėju, tiktų jautienos smulkūs gabalėliai, patroškinti alyvuogių aliejuje su išspaustais česnakais. Turbūt nenaudočiau tik faršo, jokio, labai jis man toks, nežinau, nepatrauklus :)
    Improvizuok, tikiuos, patiks abiems :) Beje, chorizo, kaip ir kitos rūkytos dešros, man labiau tinka sumuštiniams ar užkandžių stalui, daugiau niekur nemaišau :)

  5. 8
    Guoda

    Po n milijonu kartu sito puslapio krovimo isdrisiu ir as Tave pagirti..dabar tureciau ydeti toki ale smile’a, kur atsiklaupes ant keliu rankom linguoja dekodamas (nu kaip musulmonai meldziasi :) ). O sitos tavo mintys nu tooookios jaukios ir namines… tie visi deriniai… ech… aciu Tau!

    Makaronai atrodo DIEVISKAI… tiek esu Tavo ideju panaudojus, kad jau vyras kartais eiliniu kotletu praso, o ne sedevru :D Klausimas is mesaedzio vyro zmonos lupu/klaviaturos: kokia mesyte leistum/patartum deti y tokius padazus su makaronais ir pomidorais, kad nesugadinti? baisiai as nenoriu kad butu sunkus patiekalas, bet vyras ziuri versiuko akim ir praso mesos :) Kazkada surizikavau supykdyti italus ir ydejau chorizo desros, bet kazkaip man nezinau…nelabai…

  6. 9
    duonosirzaidimu

    Eik eik, aš makaronus, ypač spagečius, laikau vienais fotogeniškiausių maisto produktų :)) Aišku, dar nuo padažo priklauso, jei jis riebesnis, tokia negraži makalynė lėkštėj atrodo :) Dėl to man sudėtinga troškinius fotkint, niekaip to reikiamo kampo neatrandu.
    Ačiū :)

  7. 10
    Karolina

    Nori „nustebinsiu“? :D
    Nu toookios gražios foto! Man, kaip tokiai nemokančiai fotografuot makaronus, nes šie aikštingi esantys ir nesusivingiuoja lėkštėje, kaip kad man norėtųsi :D

  8. 11
    duonosirzaidimu

    Oo, kaip smagiai mes čia :) Aš gi kepiau duoną su tokiu įdaru, jo liko, todėl pagalvojau, kad puikiausiai galima su spagečiais sumakaluot :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *