spagečiai su keptų pomidorų, bazilikų ir česnakų padažu

spaghetti su pomidorais bazilikais cesnakaisKai kurie dalykai puikiai dera tarpusavyje.

Kakava su pienu. Pienas su cinamonine bandele. Cinamonas, šokoladas ir kriaušės. Kalėdos ir spalvotos eglutės. Karis ir ryžiai. Braškės su balzaminiu actu. Lietus, skėtis ir guminiai batai. Voveraitės su šviežiomis bulvėmis. Ramunės ir rugiagėlės vienoje puokštėje. Tulpės kovo 8-ąją ir kardeliai rugsėjo 1-ąją.

Baklažanai ir cukinijos dera praktiškai su bet kuo, o prancūzišką sūrį geriausia ragauti su vyno taure. Raudonėliai puikiai gardina graikiškas salotas. Pirmadieniai nepriekaištingai dera su bjauria nuotaika.

Roma neįsivaizduojama be motorolerių, ledų, picų ir pastos. Itališka virtuvė – be pomidorų, bazilikų ir česnakų. Pomidorai, bazilikai ir česnakai idealiai sutinka su makaronais bei kokybišku alyvuogių aliejumi.

Nežinau, ar egzistuoja paprastesnis, tobulesnis ir greičiau pagaminamas sugo per pasta* už žemiau aprašytąjį.

Labai skanu.

~~~

~ spaghetti su pomidorų, bazilikų ir česnakų padažu ~

dviems:

300 g spaghetti

10 vyšninių pomidorų

glėbelis šviežių bazilikų

galvutė česnako (4-5 skiltelės)

keli šaukštai kokybiško alyvuogių aliejaus

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

mozzarella sūrio (nebūtina)

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Pomidorus perpjauk į 4 dalis, česnako galvutę, nenuluptą – į dvi, baziliko lapelius susmulkink.

Daržoves sudėk į kepimo indą, pasūdyk, pabarstyk pipirais ir užpilk aliejumi. Indą uždenk folijos lapu ir pašauk į orkaitę 45 min., kad pomidorai ir česnakas suminkštėtų ir išsiskirtų sultys.spaghetti su pomidorais bazilikais cesnakais

Praėjus laikui, kepimo indą ištrauk, česnaką nulupk ir susmulkinęs sumaišyk su pomidorais bei bazilikais.

Išvirk makaronus al dente. Nukošk, perliek karštu vandeniu ir grąžink atgal į puodą. Įmaišyk keptas daržoves, smulkiai plėšytą sūrį (jei naudosi) ir nedelsdamas patiek.

~~~

Recipe In English

~ spaghetti with italian tomato, basil and garlic sauce ~
serves two:
300 g spaghetti
10 cherry tomatoes
a small bunch of fresh basil
1 head of garlic (4-5 cloves)
few tablespoons of extra virgin olive oil
salt
freshly ground black pepper
mozzarella cheese (optional) 
 
Heat the oven to 180C.
Quarter the tomatoes, cut the head of garlic in half but do not peel,
chop the basil. Place the vegetables in the baking dish, drizzle with
olive oil, generously add salt and pepper. Cover with foil and roast
for 45 min.
Peel the garlic, chop the cloves and mix with roasted tomatoes and
basil.
Cook the spaghetti until al dente. Drain and toss with sauce and
cheese, if using. Serve immediately.

Buon appetito!

*makaronų padažas