salotos su makaronais, daržovėmis, žolelėmis ir fetos sūriu

„Ji mėgdavo kartoti: salotoms pagaminti reikia keturių vyrų – bepročio, išminčiaus, šykštuolio ir išlaidūno.

– Tai reiškia, kad norint gerai išmaišyti, reikia bepročio. – Livija ėmė energingai maišyti produktus pirštais. – Išminčiaus reikia, kad įdėtum reikiamą kiekį druskos. Šykštuolio reikia actui įpilti. – Livija įlašino kelis lašelius acto. – Aliejui reikia išlaidūno, nes pats negali sau leisti eikvoti daug gero aliejaus“.

~ A.Capella. Vedybų karininkas ~

~ salotos su makaronais, daržovėmis, žolelėmis ir fetos sūriu ~Salotos su makaronais, darzovemis, zolelemis ir fetos suriu

stiklinė labai smulkių makaronų (ryžių formos: orzo, rizoni, semi di cicoria ar pan.)

10 vyšninių pomidorų

1 paprika

2 nedideli svogūnai

daugiau šviežių špinatų lapų, raudonėlių (bazilikų), kiek mažiau petražolių

pakelis fetos sūrio

užpilui:

po ½ šaukšto raudonojo vyno acto ir balzaminio acto (arba pagal skonį)

3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus (pagal skonį)

½ šaukštelio medaus

citrinos sulčių

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Makaronus išvirk pasūdytame vandenyje, nukošk, perpilk šaltu vandeniu ir sudėk į platų ir gilų indą.

Pomidorus supjaustyk ketvirčiais, paprikas – juostelėmis, svogūnus – griežinėliais.

Susmulkink žoleles. Gerai sumaišyk su makaronais.Pasta salad with vegetables, herbs and feta

Užpilui visas sudedamąsias dalis sumaišyk, paskanink druska, pipirais.

Ant daržovių užtrupink fetos, užpilk užpilu, išmaišyk.

Patiek su duona.

P.S. Užpilo sudėtį surašiau iš akies – geriausia derinti pagal savo skonį. Niekad neapsiriksi įpylęs mažiau acto ir daugiau aliejaus. Truputis citrinos sulčių ir šiek tiek medaus užpilui suteiks gaivumo.

Skanaus!

Recipe in English

~ pasta salad with paprika, tomatoes and feta~
1 cup orzo (or other small-shaped pasta)
10 cherry tomatoes
1 bell pepper
2 small onions
more fresh spinach, oregano (basil) leaves and less parsley
package of feta cheese
dressing:
½ tablespoon red wine vinegard and balsamic vinegard, each
3-4 tablespoons of extra virgine olive oil (or more)
½ teaspoon honey
lemon juice
salt, freshly ground black pepper

 

Whisk both vinegards, citrus juice and honey in a small bowl, whisk in olive oil.
Add salt and pepper to taste. Set aside.
Cook orzo in salted water according to package directions. Drain and rinse with cold water. Transfer to a large bowl.
Add sliced pepper and onions, tomatoes, quartered, and chopped spinach, oregano and parsley.
Mix well. Hand crumble and add the feta, then add dressing and mix thoroughly. Taste and add salt and pepper if necessary.
Serve with fresh bread.

Enjoy!