Mėgstu paprastumą. Santykiuose, darbe, virtuvėje. Nepaprastai gera iš paprastų dalykų sukurti šį tą ypatingo. Kad ir iš bananų bei kondensuoto pieno – puikiausią desertą; avokadų, petražolių, lašelio aliejaus ir šviežios duonos – skaniausią užkandį. Viso labo keli ingredietai, o rezultatas nustebina.
~~~
~~~
Šis varškės kremas – gardumėlis. Idėją pasigavau netikėtai nugirdusi dviejų moteriškių pokalbį. Nusprendžiau patikrinti, ar tiesa buvo kalbama, nes gi smalsu, koks ten cheminis procesas toje kameroje įvyksta, sugebantis paprastą lietuvišką kefyrą paversti švelniausio skonio varške. Išbandžiau. Nuo šiol mano kamera užkišta kefyro pakeliais :) Juokauju. Tačiau akivaizdu, jog gamyklinio varškės kremo niekada daugiau nebepirksiu. Juk gali susigalvoti kiek sau nori variacijų varškės tema: mano žmogus ją valgo saldžią, aš – pikantiškesnę. Imi ir tepi ant šviesios duonos: ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Puikiausias užkandis, tikrai tikrai. Ir, last but not the least – tavo darbo – minimaliai. Nei virti, nei maišyti, nei žinoti, kiek citrinos rūgšties dėti, kad pienas susitrauktų. Nieko. Aš sakau, tinginių rojus tiesiog :) Todėl greitai greitutėliai sulakstot į artimiausią prekybcentrį, nučiumpat litrą kefyro ir paslepiat kameroje. Ir kitą dieną laukiat stebuklo :) Niam.
~~~
~ varškės kremas ~
reikės:
1 l kefyro (3,2 proc.)
šaldančios šaldymo kameros
dvigubo tankios marlės gabalo
čiaupo ir kriauklės
~~~
~~~
Kefyrą pakelyje (nesvarbu, koks jis: ar popierinis, ar kitoks) iš vakaro įdėk į šaldymo kamerą.
Kitą rytą popierių nuplėšk, ledo gabalą įvyniok į dvigubą tankios marlės sluoksnį, užrišk mazgą ir pakabink ant čiaupo. Ir drąsiai lėk darban. Visą darbą jau atlikai.
Po darbo grįžęs nuspausk likusį skystį ir žvilgtelk – puikiausias varškės kremas tavo vakarienei paruoštas :) Ar saldžiai valgysi, ar su Provanso žolelėmis ir česnaku – tavo valia. Bet kuriuo atveju skanumėlis – žymiai geriau už bet kokį Creme bonjour – natūralus, be priedų, pasaka.
N.B. iš 1 l kefyro gausi maždaug 250 g varškės kremo.
~~~
~~~
Skanaus!