ir vegetarams

raudonųjų lęšių dhalas

Dalu (dal, dhal arba dahl) iš tiesų vadinami skaldyti ankštiniai – lęšiai, žirniai, pupelės. Taip pat dalas – ir indiškas vegetariškas troškinys / sriuba, paprastai patiekiamas su indiškomis duonelėmis arba ryžiais.

Neturėjau nei viena, nei kita, be to, ir nufotografuoti sugalvojau visai ne indiškai – šviesos ir elegancijos poreikis buvo artimesnis širdžiai, todėl patiekiau su šviesios duonos skrebučiais.

Ingredientų čia nedaug ir jie visai neegzotiški – rasite bet kurioje parduotuvėje. Mano šeima šį patiekalą labai mėgsta, jo paprastai gaminu dvigubą porciją.

R E C E P T A S

Raudonųjų lęšių dhalas

4 porcijos / per 30 min.

250 ml raudonųjų skaldytų lęšių

1/2 šaukšto maltos ciberžolės

500 ml sultinio

aliejaus arba ghi sviesto

1 svogūnas

1 česnako galvutė

1/2 aitriosios paprikos

2 šaukštai maltos kalendros

1-2 šaukšteliai malto kumino

2 didesni pomidorai

200 ml kokosų pieno

druskos pagal skonį

citrinų sulčių

1. Lęšius perskalauk tekančiu vandeniu, sudėk į puodą, apibarstyk ciberžole, užpilk sultiniu. Užvirk, ugnį sumažink iki vidutinės, virk 10 min.

2. Keptuvėj pašildyk aliejų arba sviestą, pakepink smulkintą svogūną. Sudėk ir pakepink smulkintus česnakus ir papriką. Suberk kalendrą, kuminą, smulkintus pomidorus. Pakepink maišydamas 1 min.

3. Sukrėsk keptuvės turinį su smulkintais pomidorais į puodą su lęšiais. Pavirk 10 min.

4. Supilk kokosų pieną, pagal skonį pasūdyk, pavirk dar kelias minutes ir nukaisk. Įvarvink pagal skonį citrinų sulčių ir patiek karštą.

Pasidalinkite:

Leave a Reply