salotos

tuno ir spindulinių pupuolių (mung beans) salotos

Salotos iš paprastų dalykų, iš kurių galbūt mažiau girdėtos ir rečiau ragautos mung beans iš Azijos – lietuviškai spindulinės pupuolės. Gausios baltymų, vitaminų A ir C, kalio, magnio, geležies ir kalcio – vienoj pupelėj telpa tiek daug :) Prieš dedant į salotas, jas galima pamerkti 4-8 val. – greičiau išvirs, galima daiginti (nebandžiau, bet būtų smalsu).

Mung beans labai skanios, tik reikia tinkamai išvirti. Pasūdytame vandenyje jos verda apie 30 min., bet visada patariu ragauti – nepakankamai minkštos gali sugadinti visą patiekalą. Jei nerandat, kur šių pupelių pirkti, virkit paprastus žaliuosius lęšius.

Salotos tinka visokios, ir aizbergo, ir paprasčiausios lapinės, aš šįkart rinkausi romanines – po vieną žmogui. Iš nurodyto produktų kiekio pavyks pagaminti sočias salotas dviem.

Žinau, kad kaparėliai ne visiems patinka, todėl jie nėra būtini. Aš juos mėgstu, salotoms jie suteikia malonaus sūrumo ir papildomo charakterio. Tuną rinkausi nesmulkintą alyvuogių aliejuje, o jogurtą graikišką. Tinka ir majonezas, tik tada jau nereikės česnakų, o visa kita paprasta kaip dukart du. Tiesa, raudonasis svogūnas čia būtinas – draudžiu praleist :)

R E C E P T A S

Tuno ir mung beans salotos

2 porcijos / per 40 min.

1 stiklinės spindulinių pupuolių (mung beans) arba lęšių

2 mažų romaninių salotų

1/2 raudonojo svogūno

2 šaukštai kaparėlių

2 skardinės tuno alyvuogių aliejuje

saujelė bazilikų lapelių

užpilui:

4 šaukštai graikiško jogurto

1 šaukštelis džiovintų česnakų arba 1 česnako skiltelė

1 didesnė krapų šakelė

2 šaukšteliai Dižono garstyčių

2 šaukštai citrinų sulčių

druskos ir maltų pipirų pagal skonį

 

1. Pupeles suberk į verdantį pasūdytą vandenį ir virk apie 35 min. – paragauk. Jos neturi sukristi, bet būti ganėtinai minkštos.

2. Perkošk ir sukrėsk į dubenį.

3. Salotas supjaustyk, svogūną pasmulkink, kaparėlius perliek šaltu vandeniu sietelyje ir viską sudėk į pupelių dubenį.

4. Užpilui visus ingredientus sumaišyk (česnaką išspausk, krapus sukapok).

5. Į lėkštes dėk salotų, ant jų – nuvarvinto tuno, bazilikų, užpilo. Išmaišyk ir skanaus.

Pasidalinkite:

Leave a Reply