maisto fotografija

vištienos kepsniai su traškiomis daržovėmis

Jie kiek primena Vienos šnicelius – plonai išmuštus veršienos kepsnius, apvoliotus miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškeptus aliejuje. Arba Milano kepsnius. Arba mums taip gerai pažįstamą karbonadą. Kita vertus, pasaulio virtuvė tuo ir ypatinga, kad jos patiekalais galima žongliruoti pritaikant šiuos savo lėkštei ir skonio poreikiams.

Bet kuriuo atveju, tai – labai greita ir gardi vakarienė.

RECEPTAS / 2 porcijos / 20 min.

1 didesnė vištos krūtinėlė be kaulo

1 kiaušinis

1 šaukštelis Dižono garstyčių

80 g miltų

1 šaukštelis druskos

žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

1 šaukštas maltų kmynų

½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

80 g džiūvėsėlių

10 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

aliejaus kepti

Salotoms:

100 g salotinių sultenių

1 obuolys

½ citrinos sulčių

1 šaukštelis Dižono garstyčių

1 smulkinta česnako skiltelė

po žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

50 ml alyvuogių aliejaus

 

  1. Krūtinėlę perpjauk išilgai į dvi dalis. Sudėk tarp kepimo popieriaus lapų ir pamušk mėsos plaktuko plokščiąja dalimi.

  2. Kiaušinį įmušk į dubenėlį ir suplak su garstyčiomis.

  3. Miltus suberk vieną lėkštę ir sumaišyk su druska, pipirais, paprika ir kmynais. Džiūvėsėlius su tarkuotu sūriu sumaišyk kitoje lėkštėje.

  4. Krūtinėles apvoliok miltuose, perteklių nupurtyk. Tada – kiaušinio ir garstyčių plakinyje, galiausiai – džiūvėsėliuose.

  5. Salotoms salotines sultenes atsargiai nuplauk, nusausink. Obuolį supjaustykite skiltelėmis. Užpilui sumaišyk visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir suplak šluotele. Po truputį, plakdamas šluotele, supilk aliejų. Apšlakstyk salotas.

  6. Keptuvėje įkaitink aliejaus per 1 cm nuo dugno. Kepsnius kepk po 3-4 min. iš abiejų pusių. Patiek su salotomis, pagal skonį kepsnius apšlakstęs citrinos sultimis.

    Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply