ir vegetarams

brokolių ir bulvių švilpikai

Valgyti negalima išmesti.

Kur dėtumėt kablelį, jei kalbėtume apie brokolius? :)

Neseniai skaičiau apie mėgstamą aktorę Isabelle Huppert ir jos aistrą brokoliams. Cha, pagalvojau, žemiškos daržovės nesvetimos ir deivėms :)

Mūsų namuose jiems kablelis dedamas po valgyti – daugiau ar mažiau brokolius mėgstame visi. Todėl ir švilpikus pagaminau su jais. O dėl neginčijamos prabangos dirbti iš namų pati beveik viską ir suvalgiau, nes labai patiko :)

Juos kepiau ir keptuvėj, ir orkaitėj, pavyksta puikiai, visgi man skanesni iš keptuvės. Galite pamėginti išsivirti kaip itališkų gnocchi!


RECEPTAS / 2-3 porcijos

1/2 brokolio
4 vidutinės bulvės
1 kiaušinis
miltų
druskos
Patiekti:
sviesto, tirpinto su išspausta česnako skiltele, smulkintais rozmarinais ir druska;
pinijų, kumpio, kietojo sūrio

1. Bulves išvirk, palik atvėsti, sugrūsk.
2. Brokolius 5 min. virk pasūdytame vandenyje, palik atvėsti, sutrink blenderiu.
3. Bulves, brokolius, kiaušinį sumaišyk. Pasūdyk. Miltų berk tiek, kad gautum formuojamą tešlą. Aš švilpikus darau minkštesnius. Formuok virvelę, pjaustyk gabalėliais.
4. Kepk keptuvėje arba orkaitėje (200 laipsnių – apie 20-25 min.).

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply