chia pudingas su kokosų pienu, grikių granola ir smoothie
Jei mane skaitote, tikrai žinot, kad nebesu pusryčių žmogus.
Nežinau, kas kaltas – gal pandemija, sumaišiusi gyvenimo kortas, gal darbas iš namų (ofise išsmukt pusryčių kažkaip buvo maloniau:), o gal organizmas nutarė, kad man jų tiesiog nebereikia. Pirmąsyk valgau apie 11, dažniausiai – 12, bet tai jau vadinu pietumis.
Šis patiekalas – desertas – sveikesni pusryčiai – o gal vakarienė, nes man jis kuo puikiausiai ją atstoja, tai chia pudingo su kokosų pienu, bananų, grikių granolos ir smoothie kombinacija.
Iš šio kiekio gausit 3 stiklines. 1 skardinei kokosų pieno naudokit 4 chia šaukštus – aš kiekį derinau prie pieno likučių :)
RECEPTAS
3 šaukštai chia sėklų
3/4 skardinės kokosų pieno
skysto medaus, klevų sirupo ar kito norimo saldiklio
Granolai:
100 g neskrudintų grikių
60 g avižinių dribsnių
po 30 g saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
20 g smulkintų migdolų
po 1 šaukštą linų sėmenų ir aguonų sėklų
2 šaukštai medaus
2 šaukštai aliejaus
1/2 šaukštelio cinamono
Smoothie:
1+1 bananas
kelios braškės arba avietės
1. Kokosų pieną sumaišyk su medumi ir chia. Uždenk, statyk į šaldytuvą nakčiai.
2. Granolai įkaitink orkaitę iki 150°C. Sumaišyk visas sėklas, riešutus. Pašildyk aliejų, medų, cinamoną. Užpilk riešutus, sėklas, išmaišyk. Paskeisk ant skardos. Kepk 30 min., kas 10 min. pamaišydamas.
3. Pagamink smoothie. Dar vieną bananą supjaustyk.
4. Pudingą sukrėsk į stiklines, sudėk bananus, barstyk granola, apliek smoothie.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: