pietūs

Ant grotelių kepta lašiša su daržovėmis

Lašiša nepretenzinga žuvis. Ją paruošti labai paprasta, o vienas skaniausių būdų – kepti ant grotelių. Šiame recepte jai charakterio suteikia aromatingas, prieskonių gausus sviestas. Drauge su žuvimi ant grotelių kepkite ir tokių daržovių (bei vaisių!), kokius mėgstate, – nuo ridikėlių ir pomidorų iki nektarinų ar persikų.

R E C E P T A S

2 porcijos
Gaminti 30 min.

300 g lašišos filė
20 g minkšto sviesto
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis česnakų dribsnių
1 šaukštelis itališko prieskonių mišinio
1 šaukštelis rūkytos saldžiosios paprikos
¾ šaukštelio aitriosios paprikos
½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
po ½ baklažano, cukinijos, pomidoro, nektarino
keli ridikėliai
150 g perlinio kuskuso
alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
graikiško jogurto patiekti

1. Sviestą plaktuvu išsuk su medumi ir prieskoniais.
2. Kuskusą virk pasūdytame vandenyje 10 min., perliek vandeniu, sukrėsk į dubenį, pašlakstyk aliejumi, pagardink pipirais. Uždenk ir laikyk šiltai.
3. Perpus perpjauk pomidorą, nektariną ir ridikėlius, baklažaną supjaustyk griežinėliais, cukiniją – juostelėmis. Virtuviniu teptuku aptepk aliejumi, pasūdyk ir iškepk ant grotelių.
4. Filė nusausink popieriniais rankšluosčiais ir ant grotelių iš abiejų pusių kepk po 6–8 min. Baigdamas kepti, uždėk pusę prieskonių sviesto, palauk, kol ištirps. Apversk, uždėk likusį.
5. Patiek nedelsdamas su kuskusu, daržovėmis ir jogurtu.

Pasidalinkite:

Leave a Reply