šokoladinis tortas su avietėmis
Šis tortas mane gelbėjo ne kartą. Jis gal ir nėra 3 aukštų showstopperis, greičiau atvirkščiai, visai paprastas. Tobulumas slypi biskvite – jis nuostabus. Sodrus, drėgnas ir tirpstantis burnoje – žinau, kad žodžiai kaip iš reklamos, bet juk tiesa :)
Viskas, ko prireiks, biskvitą perpjauti į 2 dalis ir pertepti kremu. Jį rinkitės tokį, kokį mėgstate – kai skubu, tiesiog išplaku atvėsintą riebią grietinę su cukraus pudra ir keliais lašeliais citrinų sulčių, aptepu vieną biskvitą ir viršų nubarstau turimomis uogomis.
Jei ieškot deserto mamai ir ji mėgsta šokoladą ir kavą, gali būti, kad pataikysit į dešimtuką. Nors aš, kaip mama, labiau geidaučiau ne naminio torto namuose, o torto, šampano ir šokių kur nors mieste :))
Linkėjimai mamoms!
R E C E P T A S
ŠOKOLADINIS TORTAS SU AVIETĖMIS
6-8 gabalėliai
pagrindui:
2 šaukšteliai tirpios kavos miltelių
30 g juodojo šokolado
140 g miltų
4 šaukšteliai kokybiškos nesaldintos kakavos
1 šaukštelis maistinės sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
125 ml grietinės
60 ml alyvuogių aliejaus
1 kiaušinis
įdarui:
250 g riebios grietinės
100 g miltelinio cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių
100 g aviečių
šokoladiniam glajui:
30 g juodojo šokolado
60 ml grietinėlės
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
Tirpią kavą užpilk 125 ml karšto vandens ir palik atšalti.
Šokoladą pagrindui ištirpink garų vonelėje. Atskirame dubenyje sumaišyk miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą.
Į gilų dubenį supilk kavą, tirpintą šokoladą, suberk cukrų, vanilinį cukrų, sudėk grietinę, aliejų, įmušk kiaušinį ir elektriniu plaktuvu suplak iki vientisos masės.
Į gautą šokolado masę po truputį berk sausąjį mišinį nuolat maišydamas šaukštu arba plaktuvu.
20 cm skersmens kepimo formą sutepk sviestu ir pabarstyk miltais. Supilk tešlą ir pašauk į įkaitintą orkaitę.
Kepk 35-40 minučių, kol įsmeigęs peilį į pyrago vidurį ištrauksi jį neaplipusį tešla.
Pyragą ištrauk iš orkaitės, palik atvėsti. Tuomet išimk iš formos ir perpjauk horizontaliai į 2 dalis.
Grietinę išplak su cukrumi ir citrinos sultimis iki purumo.
Vieną pyrago pagrindą padėk į serviravimo lėkštę ir aptepk plakta grietine. Išdėliok dalį aviečių. Uždėk ir švelniai prispausk antrą pagrindą.
Glajui šokoladą ištirpink grietinėlėje ir apipilk tortą. Išdėliok likusias avietes.
Really cool photography!