bananinis pyragas su datulėmis ir riešutais
Kepamų bananų, sumišusių su cinamonu, kvapas magiškas. Vos ėmęs kepti, šis šiek tiek egzotiškas pyragas privers šokti aplink orkaitę ir skaičiuoti minutes iki tos akimirkos, kuomet galėsite atsiriekti gabalėlį.
R E C E P T A S
8-10 riekelių
175 g minkšto sviesto
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
50 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
3 šaukšto skysto medaus
2 dideli prinokę bananai
80 g datulių be kauliukų
50 g smulkintų graikinių riešutų
glajui:
1 valg. š. skysto medaus
15 g sviesto
graikinių riešutų puselių
Įkaitink orkaitę iki 160 laipsnių.
18-20 cm skersmens kepimo formą patepk sviestu.
Sviestą išsuk su cukrumi ir kiaušiniais. Suberk ir įmaišyk miltus, cinamoną, kepimo miltelius, medų. Išsuk iki vientisos tešlos.
Bananus nulupk ir sutrink šakute. Datules susmulkink. Įmaišyk į tešlą drauge su riešutais. Tešlą sukrėsk į kepimo formą. Įkaitintoje orkaitėje kepk 40-50 minučių. Atvėsink 15 minučių ir išversk iš formos.
Glajui sviestą ištirpink su medumi ir pavirk ant lėtos ugnies, kol sutirštės. Apšlakstyk pyragą. Puošk graikinių riešutų puselėmis.