falafeliai su moliūgais ir feta
Oranžiniai ir traškūs, kaip šiųmečio rudens lapai. Neturiu problemų jų virti aliejuje, bet visada yra planas B – kepti orkaitėje, tik šiuosyk jie bus sausoki.
Tinka ir su humusu, ir jogurtu, ir į salotas. Man patiko, nors ir nuveikti yra ką.
R E C E P T A S
FALAFELIAI SU MOLIŪGAIS IR FETA
maždaug 30 falafelių
500 g moliūgo
1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos arba aitriųjų paprikų dribsnių
1/2 šaukštelio pankolių sėklų
druskos
alyvuogių aliejaus
2 šaukštai bulguro kruopų
300 g konservuotų avinžirnių
2 česnakų skiltelės
3/4 šaukštelio maltos kalendros
1/2 šaukštelio malto kumino
kelios šakelės šviežių kalendrų
2 šaukšteliai citrinų sulčių
šviežiai maltų juodųjų pipirų
40–50 g avinžirnių miltų (arba įprastų kvietinių)
100 g fetos sūrio
aliejaus falafeliams kepti
graikiško jogurto
maltų rūkytų paprikų
Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.
Moliūgą nulupk, supjaustyk nedideliais kubeliais. Sudėk į kepimo formą, lengvai pasūdyk, apibarstyk aitriosiomis paprikomis, pankolių sėklomis, pašlakstyk aliejumi. Kepk apie 30 min., kol suminkštės. Palik atvėsti.
Bulguro kruopas užpilk verdančiu vandeniu ir palik, kol išbrinks. Perkošk.
Sudėk moliūgus į maišytuvą drauge su likusiais ingredientais, išskyrus miltus ir fetos sūrį. Sutrink.
Masę sukrėsk į dubenį. Suberk miltus, išmaišyk. Dubenį pastatyk į šaldytuvą 30 min.
Falafelių tešla turi būti lipni, bet ne skysta, jei reikia, įberk dar miltų. Įtrupink fetą, išminkyk.
Prikaistuvyje įkaitink aliejų. Formuok graikinio riešuto dydžio falafelius ir kepk aliejuje 2–3 min., kol dailiai parus. Išgriebtus nusausink ant popierinių rankšluosčių.
Patiek su graikišku jogurtu, sumaišytu su rūkytomis paprikomis, ir šviežiomis daržovėmis.