omletų suktinukai su antiena ir kinišku padažu
Mėgstat antieną? Aš – labai. Tai nėra kasdienis paukštis – labiau sekmadienio ar šventinių pietų. Tinkamai paruošta anties krūtinėlė, kaip ir kita antiena, – nuostabi. Jei kada būsit Čepracko Japonijoj, paragaukit jo rameno su antiena. Labai gerai.
Nesat gaminę antienos? Pradėkit nuo krūtinėlės. Ir šlaunelės, ir krūtinėlės įprastai ruošiamos jas apkepant keptuvėje, kol dailiai apskrunda. Nors sakoma, kad beveik neįmanoma perkepti ančių šlaunelių (bene gardžiausios – lėtai keptos orkaitėje, kol mėsa ima atsiskirti nuo kaulo), krūtinėles kepkite trumpiau ir atidžiau sekite kepimo laiką.
Hoisin – tirštas kiniškas padažas, naudojamas ruošiant mėsos patiekalus. Jo galite nusipirkti jau paruošto arba pamėginti pasigaminti namuose. Receptas – žemiau.
8 suktinukai
150 g anties krūtinėlės
2 šaukštai hoisin padažo
omletui:
20 g sviesto
4 kiaušiniai
žiupsnelis malto muskato
šviežių laiškinių česnakų
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
hoisin padažui:
2 šaukštai švelnaus sojų padažo
1 šaukštas žemės riešutų sviesto
1 šaukštelis rudojo cukraus arba medaus
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
sutrinta česnako skiltelė
1/4 šaukštelio kiniškų penkių prieskonių mišinio
žiupsnelis juodųjų pipirų
Padažui visas sudedamąsias dalis kruopščiai sumaišyk dubenėlyje.
Įkaitink orkaitę iki 150 laipsnių.
Anties krūtinėlės odelę įpjauk keliose vietose. Padėk odele žemyn į storadugnę keptuvę ir kepk ant vidutinės ugnies 6 minutes. Aptepk 1 šaukštu padažo, apversk ir kepk dar 3 minutes. Tada keptuvę statyk į orkaitę ir kepk 20 minučių. Ištrauk iš orkaitės, pridenk ir palik pastovėti, kol paruoši omletą. Orkaitės karštį padidink iki 200 laipsnių.
18 x 30 cm dydžio negilios kepimo skardos dugną padenk kepimo popieriumi, šį patepk aliejumi.
Sviestą ištirpink. Kiaušinius suplak elektriniu plaktuvu, įberk žiupsnelį druskos ir pipirų. Įplak tirpintą sviestą.
Plakinį supilk į skardą. Kepk apie 8 minutes.
Naudodamas 6 cm skersmens sausainių formelę, išspausk 8 rutuliukus.
Krūtinėlę supjaustyk plonomis juostelėmis. Dėk po kelias juosteles ant omletų drauge su laiškiniais česnakais. Kiekvieną omletą apjuosk laiškinio česnako stiebeliu, galiukus surišk.
Patiek su likusiu hoisin padažu.