makaronai su gorgoncola ir rozmarinais
Kai kurie filmai (į)kvepia. Šokoladu, rytietiškais prieskoniais, citrininiais pyragais, vynu. Arba vyriškai – rozmarinais. Gorgoncola. Kepinamu česnaku su aitriosiomis paprikomis. Ir sočia pasta.
Apie ką aš? Apie Estômago (Skrandį), ironišką brazilų dramą apie kalėjimo (ir ne tik) virtuvę, kurioje gardžių kvapų itin gausu. Gyvenimo restorane skubėk valgyti pats, kol tavęs nesuvalgė − toks galėtų būti šio filmo leitmotyvas.
Tai odė gorgoncolai,– toptelėjo pamačius kelias pirmąsias filmo minutes. Kita vertus, čia netrūksta aistros moteriai ir maistui, italų virtuvei ir pačiam gyvenimui.
O man dar niekada pasta nebuvo tokia skani ir kvapni. Raimundo Nonato arba tiesiog Rozmarinui, ji tikrai patiktų. Elegantiškuosius farfalle jis greičiausiai keistų vamzdeliais (penne), o gorgoncolos nepagailėtų.
Norite patarimo? Tik neprideginkite česnakų.
~ makaronai su gorgoncolos ir rozmarinų padažu ~
2 porcijos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 česnakų skiltelės
2 šaukšteliai smulkintų šviežių rozmarinų
žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių
100 g grietinėlės (tinka ir liesa)
gabalėlis gorgoncolos sūrio
250 g makaronų (kaspinėlių farfalle)
keli šviežių bazilikų lapeliai
Gilioje keptuvėje įkaitink aliejų. Jame kelias minutes apkepk smulkintus česnakus, rozmarinus, pagardink paprikomis. Supilk grietinėlę ir ant labai lėtos ugnies kaitink, kol paruošite makaronus.
Dideliame puode užvirk vandenį ir gausiai pasūdyk. Suberk makaronus ir išvirk juos atsižvelgdamas į ant pakelio esančią instrukciją. Nukošk.
Į šiltą grietinėlę sudėk susmulkintą gorgoncolą ir maišyk, kol sūris ištirps. Sudėk makaronus, išmaišyk ir nedelsdamas patiek papuošęs smulkintais bazilikais – darsyk pašildyti nepavyks.
Skanaus!
In English
Some movies inspire, some movies have a scent. They smell like chocolate, oriental spices, lemon pies or vine. Some got masculine scent of rosemary, gorgonzola, fried garlic with chilies, as well as hearty pasta. What am I talking about you wonder? The movie that’s on my mind is Estomago, an ironic Brazilian drama about kitchen in prison. Eat before you’re eaten could definitely be it’s keynote.
That’s a movie about gorgonzola, – I thought. And still, it is generously sprinkled with passion: passion for woman, Italian kitchen and life itself.
I’ve never had pasta as fragrant and delicious as this one. I’m most certain that Raimudo Nonato, the protagonist who’s accidentally nicknamed Rosemary, would definitely love it. I suspect he would change the elegant farfalle with penne that’s easier to acquire behind bars, and he would go heavy on the gorgonzola.
Want a tip? Don’t burn the garlic.
~ farfalle with gorgonzola and rosemary~
serves 2
1 tbsp olive oil
2 cloves of garlic
2 tsp chopped fresh rosemary
a pinch of chilli flakes
100 g cream
a piece of gorgonzola
250 g dried pasta (farfalle)
few fresh basil leaves
Heat the olive oil in a pan and gently cook the rosemary, garlic and chilli flakes for a few minutes. Then add the cream and bring to a simmer.
Meanwhile, cook the pasta in plenty of boiling salted water till al dente. Drain.
Crumble the gorgonzola into the cream mixture and stir while the cheese melts. Gently mix the pasta in. Scatter over the basil leaves. Serve right away.
Enjoy!
Gracias, Victoria :)
Deliciosa receta y preciosa presentación, igual la preparo para comer hoy…
Gracias por compartirla, a partir de hoy te sigo por bloglovin y facebook.
Un abrazo