desertas su avietėmis
Avietiniais bučiniais palydėjom vasarą.
Lengvai ir labai kvapniai. Ir visai nesvarbu, kad pirmieji lietūs jau plauna namų langus, o už lango augančio klevo sruogos po truputį rausta. It tos avietės, kurių vis dar gausu sode. Didžiulių ir labai saldžių. Sugėrusių saulę, nuglostytų švelnaus vėjo.
Jei labai skubi, šis desertas – tau, skaitytojau. Greitas ir nesudėtingas, estetiškas ir toks gaivus. Su rikota ir apelsinais, šlakeliu citrininio likerio skoniui pagyvinti ir kvapnia vanile.
Nubarstytas avietėmis ir papuoštas tarkuotu šokoladu.
Kiekviename kąsnelyje tikrai slepiasi saulė.
~ desertas su avietėmis ~
3 apelsinai
1/2 citrinos
limoncello likerio
100 g savoiardi sausainių (damų pirštelių)
250 g rikotos sūrio
2 šaukštai cukraus pudros arba pagal skonį
šaukštelis vanilės ekstrakto arba natūralios vanilės pastos
kelios saujos aviečių
juodojo šokolado
Apelsinų ir citrinos sultis išspausk.
Supilk drauge su likeriu į keraminį dubenį. Likerio naudok pagal skonį, bet nepadaugink, kad neužgožtų citrusų.
Į dubenį vieną greta kito sudėk sausainius.
Rikotą išsuk su išsijota cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
Sudėk ant sausainių ir išlygink šaukštu.
Suberk nuplautas ir nusausintas avietes.
Užtarkuok juodojo šokolado.
Pastatyk į šaldytuvą 20 minučių.
Patiek atvėsintą, jei nori, užtarkavęs papildomai šokolado ir pabarstęs cukraus pudra.
N.B. Rikotą gali keisti maskarpone.
Skanaus!
Pagal Jamie’s 30 minute meals, 42 psl.
Indre :)) šiaip jau čia mano vaikystės fobija buvo, kurią, laimė, išaugau :)
Pasakiškai skaniai skamba. O man gėda – šiemet aviečių nevalgiau net – kažkaip baisoka pirkti man jas dėl kirminukų…