keksiukai su spanguolėmis ir sūriu
Mintis paversk žodžiais, ir žodžiai taps stebuklais. Tikėk.
Mūsų gyvenimas nepriklauso nuo vienos vietos. Arba nuo vieno būsto, ar vieno darbo. Išdrįsk.
…nes kiekvienos pėdos turi savo kelią. Atrask.
Bandyk vėl. Vėl klysk. Klysk geriau. Bandyk.
Pavasariai sugrįžta. Visuomet labai nauji… Nepamiršk.
Lietų, gyvenimą, šiltus vakarus, pasakas, draugystę, knygas, jausmus… Skanauk.
…kitais metais. Kitą žiemą, pilkiausią rudenį, ilgiausią pirmadienį, kitą mėnesį, rytoj. Visuomet.
Ačiū, kad užsuki.
Laimingų. Šviesių.
Jurgita
~ keksiukai su spanguolėmis ir sūriu ~
10 keksiukų reikės:
50 g natūralaus kreminio sūrio (Philadelphia ar panašaus)
6-7 šaukštų cukraus
50 g šviežių spanguolių
200 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 kiaušinių
75 ml saulėgrąžų aliejaus
šaukštelio vanilės ekstrakto
Spanguoles suberk į puodą, užpilk dviem-trim šaukštais cukraus ir ant vidutinės ugnies maišyk tol, kol jos ims sproginėti. Nukelk nuo ugnies, uogas šaukštu lengvai sutrink ir palik atvėsti.
Kreminį sūrį dubenyje išsuk su dviem šaukštais cukraus, pridenk ir padėk į šaldytuvą, kol gaminsi tešlą.
Tešlai gilesniame dubenyje išsijok miltus, suberk kepimo miltelius ir likusį cukrų, išmaišyk. Įmušk kiaušinius, supilk aliejų, vanilės ekstraktą, sudės atvėsusias spanguoles. Išsuk šaukštu iki vientisos masės. Neišsigąsk – tešla gali sunkokai maišytis ir būti tirštoka.
Į keksiukų formeles sudėk popierinius įdėkliukus arba naudok silikonines formeles. Šaukštu tešlos dėk tiek, kad užsipildytų maždaug 2/3 formelės.
Kiekvieno keksiuko viduryje padaryk duobutę, į ją įdėk arbatinį šaukštelį saldžios kreminio sūrio masės.
Kepk iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. arba tol, kol dailiai paruduos. Dėl visa ko patikrink mediniu smeigtuku (:
Atvėsink ir apibarstyk cukraus pudra.
Su arbata, šiuo metu skaniausia – English breakfast tea su smarkiai daug pieno (: – nedidukas, ne per saldus skanėstas. Man patiko labai. Kitą sykį kepsiu dvigubą porciją (:
Skanaus!
Recipe in English
~ cranberry and cream cheese muffins ~
50g soft cream cheese
6-7 tablespoons caster sugar
50g cranberries
200g plain flour
2 tsp baking powder
2 eggs
75ml flavourless oil, such as sunflower
1 tsp vanilla extract Heat oven to 190C/170C fan/gas 5. Line a 10-hole muffin tin with muffin cases or use silicone muffin cases instead. Beat the soft cheese with 2 tabelspoons of the sugar and chill until needed. Heat the cranberries together with 2-3 tablespoons of sugar until they start to pop. Mash lightly and cool.
Sift the flour into a large bowl and add the remaining sugar, baking powder. Add the eggs, oil, vanilla and cranberry mixture, and stir together. Don't worry if the mix looks a bit lumpy. Divide it between the cases, they should look about two-thirds full. Make a small dip in the centre of each and put a blob of soft cheese in. Bake for 25 mins or until risen and golden. Cool on a wire rack. I'd serve them with traditional English breakfast tea with milk on the side (: Enjoy! Adaptuota pagal Good Food magazine, January 2011
uogos mielos rūgštelės duoda, bet galima ir be jų.
keksiukai iškyla. tik iš karto perspėju, kad jie nebus itin minkšti ir purūs – labiau arbatiniai tokie, kietesni.
o jeigu jokiu uogu nedesiu (nes neturiu) ar labai nukentes keksiukai? ir ar iskyla jie, nes paprastai keksams kiausinius reikia gerai isplakti?
That is so mouthwatering, excellent recipe
Giedre, kiek pamenu, aš tik tiek jų teturėjau likusių nuo kalėdinio kisieliaus :)) Todėl išties truputį daugiau nepamaišytų.
Su citrina tikrai galima pažaisti :)
Laabai skanūs keksiukai:) tik dėčiau daugiau spanguolių, arba kitų uogų. Dar manau visai tiktų cintrinos truputį įtarkuot:)
Bandyk, Žiupsneli, tikrai vykę :)
Geras! Aš irgi šituos kepti nusižiūrėjau, bet dar nespėjau :))
Thanks, Y (:
The cream cheese really makes these muffins special.
Those look heavenly! Like the idea of the blob of cream cheese in each muffin.
Manau, jų dar bus būtinai būtinai :)
taip,jau ismeginau. Kvapas tiesiog nerealus. Ir aplamai,labai megstu keksus. Tad laukiu dar daugiau recetu su keksais ;D
Karolina, jau išmėginai? :) Džiaugiuos, kad patiko. Ir smagu, kad užsuki :)
OMG , labai skanu . Nerealiai skanu , siaubingai skanu . Pagarba Tau už tokius receptus :)
Ineta, ačiū ačiū :)
Kai aš pirkau, galėjau rinktis oranžines arba žydras. Pastarosios nugalėjo :))
Ieva, dėkui, laimingų!
Medėja, beveik taip ir padariau :)) Todėl kitąsyk gaminsiu dvigubai daugiau.
Asta, man uogų rūgštumas patiko, mano žmogučiui – ne :) Jų čia mažai, todėl raukytis teko retai :))
Ir dėkui, kiek čia šių metų beliko :)
Nuooostabūs keksiukai (tik uogytes kitomis pakeisti išdrįsčiau) ir puikūs palinkėjimai :) Ir tave jau su be penkių minučių Naujaisiais! Kad jie būtų dar geresni ir gražesni :)
Ačiū už nuostabius linkėjimus, Jurgita!
Liuksiniai keksiukai :)
Laimingų metų!
Kaip gražu, kaip jauku:)))) šiltas palinkėjimas:) Ačiū, kad esi:)
O keksiukų formelės tai nuostabios, užpavydėjau to žydrumo, kai aš pirkau bebuvo likę tik rožinės, tad jas ir čiupau:D
rasike, įtariu, pavyktų ir su kitom uogom. Aš bent bandyčiau tikrai :) O vasarą labai norėsiu su mėlynėm ir avietėm.. Ir dar gal vyšniom :)
Imbierinukų tešla tikrai trapoka, bet man pavyko iškočiot tokius plonus, kad beveik sudegė :)) Todėl antrą porciją storinau, o trečią – dar labiau, ir, nors maniau, kad labiausiai mėgstu plonyčius ir trapius, pasirodė, kad storesni vis dėlto man labiau prie širdies :) Smagu, kad patiko, keliu kepurę prieš recepto kūrėją :)
Ačiū, kad užsuki, smagių :)
Asta, ačiū, tau antra tiek :)
Aš labai džiaugiuos silikoninėm formelėm, išties fantastiškas dalykas: iškepė, op, išvertei į lėkštę, nereik nieko lupt, o popieriukai kartais per daug prilimpa, labai patogu :)
Virtuve, dėkui :) Išmėgink, bais paprasta ir greita :)
Indre, na, kiekvienam savo.. Tu užtat pilna minčių ir gamini daug visokių įdomybių, aš ištikima va tokiems kepinukams, iš manęs dažniausia aišku, ko tikėtis :)
Ir ačius..
Iš popierėlių turėtų gražiai išsiimti, čia jau sprendžiu pagal žurnalinę nuotrauką :)) Be to, sudėtyje yra aliejaus, o riebalai visad palengvina tą visą reikalą :)
Lina, jei nerasi, teks man konkursėlį kokį skelbt, svarstau :)
Dekui, bandysiu Jysk’e paieškot!
Visų pirma – labai gražus palinkėjimas. Aš tokių rašyt nemokų… Gal dėl to ir mėgstu skaityti kitų žmonių pradžias, nors ir nedažnai jas komentuoju.
O keksiukai fantastiški! Būtinai išbandysiu, kai vėl vienoje vietoje bus keksiukų skarda ir orkaitė (o skarda kolkas namie, be orkaitės :( ). Tik jei aš kepsiu popierėliuose, ar gražiai išsiims?
Keksiukų dar nekepiau, bet nuotraukos sužavėjo :)
keksiukai super super ir dar kartą super! Skanių, įdomių atradimų metų!
o silikoninės formelės nepamainomas reikalas keksiukams. Švedijoje jų yra pirkti JYSK parduotuvėse, tai gal ir lietuviškame JYSK asortimente jų galima rasti.
mmm kaip skaniai atrodo… rodos tirpsta burnoje :) o jei spanguoles pakeist kokiom kitom saldytom uogom?..
PS vakar su vaikais pagaliau issikepem tavo imbierinukus :) tesla labai trapi gavosi, gal miltu per daug? todel nepavyko padaryt plonyciu imbierinuku kokius as megstu. Bet vaikams patiko, dabar dalinam i maisiukus ir vezam dovanu :)
Sveikinimai! Susitiksim kitamet :)
Lina, deja, ne Lietuvoj jos pirktos, gaila, nepadėsiu. Esu mačiusi Maximoje, tik didesnes, bet labai seniai…
Ir ačiū, tave taip pat :)
P. S. su artėjančiais :)
Labai ieškau tokių silikoninių keksiukų formelių. Gal padėsi, kur galima jų rasti?