spagečiai su smidrais

Pamenat sceną iš •Valgyk, melskis ir mylėk•, kur Julia valgė spagečius? Man tai viena erotiškiausių kulinarinių kino scenų :)

Dievinu pastą. Jos ragavau visokios: klaikiai pervirtų spagečių Čekijos kalnuose; matyt, meile nusivylusio virėjo gamintos labai rūgščios lazanijos Romoje; neįtikėtino skanumo pastos, nudažytos sepijų rašalu, Venecijoj.

Šis receptas priminė spaghetti carbonara, kurią valgiau Romoj. Ta pati tekstūra, tik be šoninės – toks vegetariškas carbonaros variantas :)

Užtat su smidrais (nors man vis dar labiau limpa žodis šparagai) – pavasariškai. Kitąsyk naudočiau tik viršūnėles, galiukus įkepčiau į kiaušinienę. Galite naudoti ir brokolius.

Kiaušinio trynys, sumaišytas su sūriu, virsta kreminiu padažu, ir nekažin ko daugiau reikia – nebent dar sūrio, šlakelio citrinos sulčių ir suvalgyti tuojau pat, kol dar deginančiai karšta!

Tikiuosi, čia turiu pastos mėgėjų? :)

RECEPTAS
2 porcijos

170 g spagečių
8 smidrai
1 v.š. alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės
20 g tarkuoto kietojo sūrio
1 kiaušinio trynys
1/2 a.š. maltos čili paprikos
citrinos sulčių
druskos ir maltų juodųjų pipirų

1. Puode užvirk 2 puodelius vandens, pasūdyk. Smidrų kotelių galiukus nulaužk, o pačius supjaustyk 3 cm dydžio gabalėliais.
2. Sudėk į verdantį vandenį, virk 4 min. Išgriebk, nusemk 250 ml vandens, likusį išpilk.
3. Išvirk spagečius pagal instrukciją ant pakelio.
4. Keptuvėje pašildyk aliejų. Sudėk išspaustus česnakus, kepk 1 min. Sudėk smidrus, pasūdyk, pabarstyk pipirais ir pakepink kelias minutes.
5. Dubenėlyje sumaišyk trynį su sūriu ir ketvirtadaliu smidrų vandens. Įberk žiupsnį druskos, pipirų, aitriosios paprikos.
6. Spagečius perkošk, sukrėsk atgal į puodą. Supilk trynio ir sūrio mišinį, išmaišyk ir ant lėtos ugnies kaitink maišydamas apie 2 min., kol padažas sutirštės ir aplips spagečius. Įmaišyk smidrus su česnakais.
7. Jei reikia – spagečiai atrodo per sausi, įpilk dar kiek smidrų vandens.
8. Patiek užvarvinęs citrinų sulčių, pabarstęs dar sūrio ir prieskonių.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *