greitoji musaka

Kai kurie sudėtingi patiekalai lengvai leidžiasi pergaminami. Vienas tokių – musaka. Nežinau, ar esate jos ragavę Graikijoje, Turkijoje ar kitur Balkanuose – tai maltos mėsos, baklažanų ir pomidorų apkepas, kvepiantis cinamonu, gaminamas sluoksniuojant ir kartais įmaišant bulvių riekelių. Musakos viršus paprastai užliejamas bešamelio padažu. Rieboka, sunkoka, bet, patyriau savo gomuriu Kretoj, – labai skanu.

Man patinka gerokai paprastesnė (ir lengvesnė visomis žodžio prasmėmis) musakos versija keptuvėje. Jei turite galimybę, paieškokite keptų, aliejuje konservuotų baklažanų, apsisuksite dar greičiau.

RECEPTAS

4-6 porcijos

Gaminti 40 min.

1 nedidelis baklažanas (apie 200 g)

1 didesnis svogūnas

2 česnako skiltelės

aliejaus kepti

750 g maltos jautienos ir kiaulienos

500 g konservuotų smulkintų pomidorų

2 šaukštai pomidorų pastos

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis malto cinamono

dosnus žiupsnis druskos

100-200 g fetos sūrio

smulkintų šviežių mėtų

 

1. Baklažaną supjaustyk plonomis riekelėmis, pabarstyk druska ir apkepk iš abiejų pusių keptuvėje. Perkelk į lėkštę.

2. Toje pat keptuvėje įkaitintame aliejuje kepk maltą mėsą, kol parus. Supilk pomidorus, sukrėsk pastą, suberk prieskonius. Išmaišyk ir troškink 20 min.

3. Praėjus 10 min., sudėk pasmulkintus keptus baklažanus.

4. Baigdamas kepti, apibarstyk feta. Patiek su smulkintomis mėtomis ir šviežia traškia duona.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:
error0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *