smoothie bowl su riešutų sviestu, juodaisiais serbentais ir burokėliais

Kol mano sportas vis dar laukia savo eilės (žinau, kad žodžiai nėr laiko yra klišė ir saviguoda), sportuoju su dukra ant rankų, labai ilgais pasivaikščiojimais po parką ir… daug galvodama apie maistą.

Iš tiesų kūrybiniai reikalai vis suteikia galimybę improvizuoti, nenuskęst rutinoj ir išbandyt sveikesnes maisto alternatyvas. Iškart prisipažįstu: man labai nepatinka žodis glotnutis. Gal dėl to, kad esu truputį alergiška deminutyvams maiste ir deminutyvams apskritai, jei jie nesusiję su vaikais. Smūčiokas ar smūtis, atvirai, skamba dar blogiau. Smoothie vadinu tiesiog kokteiliu. Anglakalbiai turi junginį smoothie bowl – tai tas pats smoothie, tik tirštas, todėl supiltas į lėkštę kabinamas šaukštu – kaip košė. Gaminau iš to, ką turėjau šaldytuve (žiedinis kopūstas man labai tinka į kokteilius), gardinau Urban Food juodųjų serbentų ir burokėlių milteliais. Juodųjų serbentų – nes juos labai mėgstu, o šviežių uogų šiuo metų laiku nėra, plius – juose daug vitaminų ir geležies, o šios man dabar ypač reikia. Burokėlių – nes jaučiu jiems labai rimtą simpatiją.

Smoothie bowl baltymingas, sotus, tinkantis ir sportuojančiam, ir tiesiog pusryčiaujančiam. Geroji dalis ta, kad jam pagaminti prireiks kelių minučių – vasarą tegyvuoja greiti pusryčiai :)

R E C E P T A S

SMOOTHIE BOWL SU RIEŠUTŲ SVIESTU IR JUODAISIAIS SERBENTAIS

1 labai soti porcija

1 prinokęs bananas

gabalėlis žiedinio kopūsto

1-2 šaukštai mėgstamo riešutų sviesto (naudojau žemės riešutų)

2 šaukštai avižinių dribsnių

2 šaukšteliai Urban Food juodųjų serbentų miltelių

1 šaukštelis Urban Food burokėlių miltelių

3/4 stiklinės migdolų pieno

granolos, kokosų drožlių, chia sėklų, uogų patiekti

Visas sudedamąsias dalis sudėk į kokteilinę ir sutrink. Gardink granola, kokosų drožlėmis, chia, uogomis. Gali atvėsinti šaldytuve.

ĮRAŠAS SUKURTAS BENDRADARBIAUJANT SU URBANFOOD.LT. ĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *