topinambų sriuba su žaliuoju pesto

Jerusalem artichokes, girasoli arba mums įprastesnis pavadinimas – topinambai yra augalai, paplitę Šiaurės Amerikoje, o mūsų laikais ir Europoje. Topinambų vaisiai saldoki ir išvaizda šiek tiek primena bulves, juos galima ruošti kaip įprastas šaknines daržoves.

Kai prieš kelias dienas siautė beveik pūga ir termometras rodė vos +2, viriau jų sriubą. Tirštą ir sočią. Šildančią. Patogią – kaip kad patogiai jaukus yra angliškas žodžių junginys comfort food. Ir įdėjau šaukštelį žalio pavasario.

~ topinambų sriuba su žaliuoju pesto ~

4-6 porcijos

alyvuogių aliejaus

1 vidutinio dydžio svogūnas

1 saliero stiebelis

2 česnako skiltelės

500 g topinambų

1 vidutinio dydžio bulvė

vištienos arba daržovių sultinio

žiupsnis Viduržemio jūros virtuvės prieskonių

šviežiai maltų juodųjų pipirų

60 ml grietinėlės

žaliajam pesto:

sauja bazilikų lapelių

8 lazdynų riešutų branduoliai

gabalėlis kietojo sūrio

alyvuogių aliejaus

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Puode pašildyk šlakelį alyvuogių aliejaus.

Sudėk smulkintą svogūną, česnakus ir salierą.

Kepk maišydamas, kol suminkštės. Nulupk bulvę ir topinambus. Supjaustyk kubeliais.

Į puodą sudėk smulkintas bulves ir topinambus. Užpilk sultiniu, kad apsemtų.

Virk apie 30 minučių, kol suminkštės. Pagardink prieskoniais. Sutrink.

Pesto padažui sutrink visas sudedamąsias dalis.

Į sriubą įmaišyk grietinėlę. Išpilstyk į lėkštes, įkrėsk pesto. Nedelsdamas patiek.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *