žiedinių kopūstų sriuba su kamamberu

Gruodis pralėkė galvotrūkčiais. Kūčios, Kalėdos, tarpušventis, Naujieji… Dovanos ir dovanojamas viens kitam laikas, pasisėdėjimai iki gilios nakties; Kalėdinė pasaka paskutinę minutę, po centrą karštligiškai ieškant vietos automobiliui; kava senamiesty su šokoladiniu sūrpyragiu; baklava, varškinės tėčio spurgos ir draugų lazanija… Mūsų dienos buvo didelės ir sočios.

O dabar, kai drėgną ir beveik britišką žiemą keičia už lango besitaršanti pūga, verdu sriubą. Karštą ir šildančią. Su sūriu ir čiobreliais. Virtuvėj šilta, skamba šaukštai, trupa duona, tuštėja lėkštės.

Mažos geros akimirkos.

Ziediniu kopustu sriuba su kamamberu~ žiedinių kopūstų sriuba su kamamberu ~

3 dideli svogūnai

maždaug 10-15 g gabalėlis sviesto

šaukštas šviežių čiobrelių lapelių

4 česnakų skiltelės

1 didelis žiedinis kopūstas

1 1/2 l daržovių sultinio

1-2 stiklinės pieno

200 g kamambero

Svogūnus nulupk ir stambiai supjaustyk.

Dideliame puode ištirpink sviestą.

Ziediniu kopustu sriuba su kamamberu

Sudėk svogūnus ir troškink ant vidutinės ugnies retsykiais pamaišydamas  10 minučių.

Suberk čiobrelių lapelius, įspausk česnakus ir troškink dar 5 minutes.

Supilk sultinį. Užvirk, sudėk žiedinio kopūsto žiedynėlius ir virk 20 minučių, kol jie suminkštės.

Išvirusią sriubą sutrink rankiniu maišytuvu. Įpilk stiklinę pieno (arba dvi, jei sriuba atrodo per tiršta), sriubą dar sykį užvirk. Sudėk supjaustytą sūrį, nupjovęs jo žievelę. Maišyk, kol ištirps, ir nukelk nuo ugnies.

Patiek karštą.

Skanaus!

Pagal The Kitchy Kitchen receptą

Ziediniu kopustu sriuba su kamamberu

.

Pasidalinkite:

3 Comments

Add Yours

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *