sviestinės širdelės su braškių uogiene

Labai pasiilgau.

Ir labai myliu.

~~~sviestines sirdeles

~ sviestinės širdelės su braškių uogiene ~

125 g minkšto sviesto

55 g rudojo cukraus (naudojau Muscovado šviesųjį)

180 g miltų

1-2 šaukštai pieno

tirštos braškių uogienės (džemo)

Dubenyje mediniu šaukštu išsuk sviestą su cukrumi.

Suberk miltus, supilk šaukštą pieno, išmaišyk ir užminkyk tešlą. Jei ji atrodytų sausoka ir nenorėtų sulipti į kamuolį, supilk antrą šaukštą pieno.

Stalą pabarstyk miltais, čiupk kočėlą ir iškočiok tešlą į vieno svaro (arba lito, jei gyveni Lietuvoje :) storio lakštą.

Stikline arba turima formele išspausk sausainėlius ir sudėk ant kepimo popieriumi užtiesto skardos.

~~~

Jei norėtum sausainio viduryje išraižyti širdelę arba raidelę, išspaustus sausainėlius sudėk ant medinės pjaustymo lentutės arba lygios lėkštės ir 10 min. padėk į šaldytuvą, kad tešla šiek tiek sustingtų. Nepamiršk, jog reikės labai labai aštraus nediduko peilio.

180 laipsnių orkaitėje kepk 10-15 min. arba tol, kol vos vos pagels.

~~~

sviestines sirdeles

Ištrauktus iš orkaitės atvėsink skardoje arba atsargiai metaline mentele iškėlęs ant lygaus paviršiaus.

Vieną sausainį aptepk braškių uogiene, uždėk kitą ir labai švelniai prispausk. Labai švelniai, nes sausainiai labai trapūs :)

Sausainiai skanūs ir be uogienės. Greituoliški, pagaminami sudėjus keturis ingredientus, kuriuos namuose turi kiekviena šeimininkė :) Rudąjį cukrų galima keisti įprastu baltuoju, o į miltus įberti šiek tiek cinamono ar vanilinio cukraus.

Skanaus!