Labai pasiilgau.
Ir labai myliu.
~~~
~ sviestinės širdelės su braškių uogiene ~
125 g minkšto sviesto
55 g rudojo cukraus (naudojau Muscovado šviesųjį)
180 g miltų
1-2 šaukštai pieno
tirštos braškių uogienės (džemo)
Dubenyje mediniu šaukštu išsuk sviestą su cukrumi.
Suberk miltus, supilk šaukštą pieno, išmaišyk ir užminkyk tešlą. Jei ji atrodytų sausoka ir nenorėtų sulipti į kamuolį, supilk antrą šaukštą pieno.
Stalą pabarstyk miltais, čiupk kočėlą ir iškočiok tešlą į vieno svaro (arba lito, jei gyveni Lietuvoje :) storio lakštą.
Stikline arba turima formele išspausk sausainėlius ir sudėk ant kepimo popieriumi užtiesto skardos.
~~~
Jei norėtum sausainio viduryje išraižyti širdelę arba raidelę, išspaustus sausainėlius sudėk ant medinės pjaustymo lentutės arba lygios lėkštės ir 10 min. padėk į šaldytuvą, kad tešla šiek tiek sustingtų. Nepamiršk, jog reikės labai labai aštraus nediduko peilio.
180 laipsnių orkaitėje kepk 10-15 min. arba tol, kol vos vos pagels.
~~~
Ištrauktus iš orkaitės atvėsink skardoje arba atsargiai metaline mentele iškėlęs ant lygaus paviršiaus.
Vieną sausainį aptepk braškių uogiene, uždėk kitą ir labai švelniai prispausk. Labai švelniai, nes sausainiai labai trapūs :)
Sausainiai skanūs ir be uogienės. Greituoliški, pagaminami sudėjus keturis ingredientus, kuriuos namuose turi kiekviena šeimininkė :) Rudąjį cukrų galima keisti įprastu baltuoju, o į miltus įberti šiek tiek cinamono ar vanilinio cukraus.
Skanaus!