sviestinės širdelės su braškių uogiene

Labai pasiilgau.

Ir labai myliu.

~~~sviestines sirdeles

~ sviestinės širdelės su braškių uogiene ~

125 g minkšto sviesto

55 g rudojo cukraus (naudojau Muscovado šviesųjį)

180 g miltų

1-2 šaukštai pieno

tirštos braškių uogienės (džemo)

Dubenyje mediniu šaukštu išsuk sviestą su cukrumi.

Suberk miltus, supilk šaukštą pieno, išmaišyk ir užminkyk tešlą. Jei ji atrodytų sausoka ir nenorėtų sulipti į kamuolį, supilk antrą šaukštą pieno.

Stalą pabarstyk miltais, čiupk kočėlą ir iškočiok tešlą į vieno svaro (arba lito, jei gyveni Lietuvoje :) storio lakštą.

Stikline arba turima formele išspausk sausainėlius ir sudėk ant kepimo popieriumi užtiesto skardos.

~~~

Jei norėtum sausainio viduryje išraižyti širdelę arba raidelę, išspaustus sausainėlius sudėk ant medinės pjaustymo lentutės arba lygios lėkštės ir 10 min. padėk į šaldytuvą, kad tešla šiek tiek sustingtų. Nepamiršk, jog reikės labai labai aštraus nediduko peilio.

180 laipsnių orkaitėje kepk 10-15 min. arba tol, kol vos vos pagels.

~~~

sviestines sirdeles

Ištrauktus iš orkaitės atvėsink skardoje arba atsargiai metaline mentele iškėlęs ant lygaus paviršiaus.

Vieną sausainį aptepk braškių uogiene, uždėk kitą ir labai švelniai prispausk. Labai švelniai, nes sausainiai labai trapūs :)

Sausainiai skanūs ir be uogienės. Greituoliški, pagaminami sudėjus keturis ingredientus, kuriuos namuose turi kiekviena šeimininkė :) Rudąjį cukrų galima keisti įprastu baltuoju, o į miltus įberti šiek tiek cinamono ar vanilinio cukraus.

Skanaus!

Pasidalinkite:

16 Comments

Add Yours
  1. 3
    duonosirzaidimu

    Juliana, man tie mini mini stiklainiukai raudonais (ir ne) dangteliais tokie mieli, kad negaliu :)
    Ai, tokia. Kreivokom raidelėm, ką ten (nuraudau)..

    Neringa, šypt :)

  2. 6
    duonosirzaidimu

    Ir aš noriu tokių raidelių-formelių, nes ranka labai juvelyriškai tenka peiliu darbuotis :)
    Ačiū, mergaitės :)

  3. 9
    Ineta

    Koki mieli:)))) Aš buvau mačius tokias formeles raideliu nedideles… kodel aš jų nenusipirkau?:(( gailiuosi:) nes taip gražiai atrodo:)

  4. 11
    duonosirzaidimu

    Asta, su tavuoju Napoleonu nėr kur lygiuotis :)) Kaip norėčiau gabalėlio.. Ne, dviejų :)

    Kotryna, ačiū, kaip miela :)

    Rennie, šypt :)

    rasike, šie keksiukai, tiesą pasakius, sukelia dvejopas reakcijas. Man jie patiko vienareikšmiškai, su arbata – valio, kaip skanu. Mano vyras sakė, kad tikėjos kažko kito, draugė – kad ‘visai neprimena muffin’ų’, o va tavo vaikai net neragavo :)) Nieko nepridursi, ypatingi keksiukai, turintys savo auditoriją :))
    O avietės gal šaldytos buvo? Matyt, kietesnių uogų reik..

    Guoda, man irgi patinka :) Greiti ir be kiaušinių, aha :)) Esu taip pat ne sykį pritrūkus kiaušinių ir internete ieškojusi „pyragų be kiaušinių“ :))

  5. 12
    Guoda

    Uoj, man vieni skaniausiu sausaineliu… toki paprasti, bet kartais paprastume buna visas geris, mano nuomone :) Aciu, kad priminei :) Puiki iseitis, kai iki isprotejimo norisi ko nors skanaus-saldaus, o pyragams kepti nera kiausiniu namie :D (man taip buvo jau bene kokius 4 kartus :) )

  6. 13
    rasike

    Na nuotraukos kaip visad uzburiancios :) O as vakar ta proga kepiau tavo keksiukus su varskes kremu (cranberry and cream cheese) nu as kaip visad su geroku pavelavimu :o) kaip zadejau spanguoles pakeiciau avietem, tai tesla aisku nusidaze ne itin grazia spalva, bet skonis visiems patiko. Suaugusiems, tiesa, mano mazieji net neparagavo kazkodel… Beje, kad ju tesla tokia neiprastine suvokiau tik gamindama – miltai, kiausiniai ir aliejus. Ir butent todel jie absoliuciai idealiai issiluksteno is popiereliu :) Like!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *