Mano vardas Jurga. Ir aš myliu maistą. Jį knaisioti lėkštėj, juo mėgautis, jį atrasti ir gaminti. Ir dar fotografuoti – gal net labiau. Raustis sendaikčiuose ir močiučių spintose, į namus temptis paletes ir sutrūnijusias lentas. Kartais tai darau pati, kitais kartais įkalbu pagelbėti aplinkinius. Taip, atsidėkoju maistu. Arba bučiniais – priklauso nuo to, kas tie aplinkiniai.

Bloge saldaus pasaulio turbūt daugiausia. Nes desertai ir viskas, kas miltuota ar cukruota, – sena mano meilė. Jų būta visokių, tų meilių, bet ši – bemaž ilgiausiai trunkanti. Saldžiausia ir, matyt, godžiausia. Jei prieš mane padėsite kruasaną ką tik iš orkaitės ar kąsnelį pistacijų putėsių su braškėmis, galit būti tikri – jais nesidalinsiu. E go is tiš kai.

Aš tikrai nežinau, kodėl užsukot būtent čia. Bet jei jau esat, tai labas.

Man visada galit rašyti: jurgita@duonosirzaidimu.lt Kartais atsakinėju lėtai, todėl prašau kantrybės. *

P.S. Maisto projektams nefotografuoju, bet ačiū, kad teiraujatės. Ir taip sakau tik labai įdomiems pasiūlymams. Koks tas labai įdomus pasiūlymas? Nepasiūlę nesužinosit. Ir dar. Aš užduodu daug klausimų prieš įsivertindama. Take it or leave it, bet branginu ir savo laiką, ir pinigus. Daugiau apie abu – čia.

*

„Nekantraudami atsignybiame jos gabalėlį ir valgome, vis dar garuojantį ir deginantį pirštus. Jis sako mylįs mano odą, kai ji kvepia rozmarinais ir ką tik iškepta duona.“