vaflių pyragas su šokoladiniu kavos kremu
Tikriausiai neleisit sumeluoti – vaflių pyragai gyvena mūsų vaikystėj, dažniausiai pertepti uogiene ar tiesiog kondensuotu pienu ir kakava (arba Rududu!).
Šio pyrago kąsneliai liežuvį kanda cukruotais imbierais – labai mėgstu jų aštrumą, kvepia kava ir šokoladu. Svarstau, kad suaugėliškam variantui į šokoladinę kavos masę labai tiktų šlakelis brendžio ar kokio Baileys :)
R E C E P T A S
10 stačiakampių vaflių lakštų
1 skardinė kondensuoto pieno
180 g minkšto sviesto
20 ml grietinėlės
20 g juodojo šokolado
30 g natūralios kakavos
1/4 puodelio užplikytos ir atvėsintos tirpios kavos
50 g smulkintų graikinių riešutų
50 g smulkintų džiovintų vaisių (cukruotų imbierų, etc.)
-
Kondensuotą pieną supilk į dubenį ir elektriniu plaktuvu išsuk su minkštu sviestu.
-
Grietinėlę pakaitink, kol ims garuoti. Sudėk sulaužytą šokoladą, ištirpink.
-
Įmaišyk kondensuoto pieno ir sviesto plaikinį, kakavą, kavą, riešutus, džiovintus vaisius.
-
Statyk į šaldytuvą maždaug 30 min., kol masė ims stingti.
-
Aptepk vaflius juos sluoksniuodamas, patogiausia pailgoje kepimo formoje.
-
Apsuk maistine plėvele, paslėk ir vėsink šaldytuve pernakt.
Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: