kakavinis pyragas su citrininiu kremu
Paprastutis pyragas, kvepiantis kakava, jaukioms arbatos pertraukėlėms. Lengvas, minkštas ir sodraus skonio. Traškia plutele. Su saldžiarūgščiais citrininio kremo lašeliais.
Kai sviestiniai sausainiai iš parduotuvės nusibosta, kai išvalgytų uogienių stiklainiai seniausiai išrikiuoti spintukėje po kriaukle, o obuolį taip norisi išmainyti į ką nors miltinio ir nesudėtingo.
Mes kitą dieną kepėm vėl!
~ kakavinis pyragas su citrininiu kremu ~
3 nedideli kiaušiniai
200 g cukraus
šaukštas vanilinio cukraus
200 g riebesnio jogurto
200 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
citrininio kremo
šiek tiek kakavos iškepusiam pyragui pabarstyti
Citrininio kremo receptą rasi čia. Pyragui jo prireiks kokių 12 šaukštelių, likęs skaniai susivalgys vienas pats, su šviežiom bandelėm ar dar šiltu pyragu.
Pyragui įmušk kiaušinius į dubenį, suberk cukrų, vanilinį cukrų ir elektriniu plaktuvu plak tol, kol masė taps kreminė ir šiek tiek padvigubės.
Įmaišyk jogurtą, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir labai gerai, iki vientisos masės, išmaišyk tešlą.
Pusę tešlos supilk į sviestu suteptą ir lengvai miltais pabarstytą pailgą kepimo formą. Ant tešlos šaukšteliu vieną greta kito sudėk 6 citrininio kremo lašelius – stenkis nedėti jų arti krašto, nes prikeps prie formos.
Užpilk likusia tešla, išlygink paviršių ir ant jos paskirstyk dar 6 šaukštelius kremo, kurį peiliu gali tolygiai paskirstyti, bet vėlgi – toliau nuo kepimo formos krašto.
Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk maždaug 40-45 minutes. Ar pyragas iškepė, tikrink peiliu, jį įsmeigdamas į vidurį.
Visai gali būti, kad, kiek besmeigsi, peilį ištrauksi mažumėle aplipusį tešla – nieko baisaus, tai dėl kremo, o po 45 minučių pyragas tikrai turėtų būti iškepęs. Dėl visa ko, jei bijaisi žalios tešlos, palik jį atvėsti išjungtoje orkaitėje :)
Ištrauktą iš orkaitės pyragą išimk iš formos, pabarstyk kakava, suraikyk ir patiek.
Skanus tiek šiltas, tiek ir atvėsęs.
Geriausia suvalgyti tą pačią dieną.
P.S. Kol pyragas karštas, jį sunkoka pjauti – nesibaimink, atvėsęs sutvirtės.
Manau, jam tiktų ir tirštesnis džemas – įsivaizduoju rūgštesnį spanguolių ar bruknių.
Skanaus!
Recipe in English
~ lemon curd cake ~
3 eggs
200 g sugar
1 tablespoon vanilla sugar
200 g full-fat yogurt
200 g plain flour
2 teaspoons baking powder 2 tablespoons cocoa powder
12 teaspoons of lemon custard
Preheat oven at 180 C.
Beat the eggs and the sugar until the mixture becomes light and fluffy. Add the yoghurt and stir thoroughly.
Mix in the flour, the baking powder and the cocoa powder. Stir until everything is evenly mixed.
Grease a regular cake mould and dust it lightly with flour.
Scoop half of the cake batter into the prepared mould. Now spread 6 teaspoons of the lemon custard over the batter, staying clear of the sides of the cake mould. Add the rest of the batter and smooth the top, then plop the remaining 6 teaspoons of custard on top of the cake, staying clear of the sides.
Bake for about 40-45 minutes - the cake is supposed to be moist in the centre.
Dust with cocoa powder before and serve it with the leftover lemon custard.
Enjoy!
Šaltinis: Jul’s kitchen
Iškepa :) Ir visai padoriai, nors iš pradžių atrodė, kad šlapoka tešla, bet nusistovėjo orkaitėj išjungtoj palikus.
O tai štai kas ten per grožiai – net nenumaniau, kad jis taip gerai iškepa pyrago viduje :) o maniau, kad kokių kriaušių dėjai ir jos ten taip gražiai blizga :]]
Asta, ačiū :)
Kristina, faktas :))
Įtariu, visos čia pamenat tokį caro maro laikų pyragą, vadintą tiesiog pyragu su uogiene :) Sudėties tiksliai nepamenu, bet žinau, kad būdavo kefyras, miltai, kiaušinių ir daug uogienės, Išmaišai ir į orkaitę pusvalandžiui. Pats skaniausias būdavo :))
Bulvike, aha, žinau, kaip būna, kai akys visko nori :)
Jurgita :) Aš pati save dar sykį pasikviesčiau ir tave pakviesčiau :)) Bet gal jau tiek to, trečią kartą šią savaitę jau nebekepsiu :))
Labai jauku pas tave, žinojai? :)
Super, skanu tokie paprastuciai pyrageliai, lengvai kepasi, dar lengviau valgosi :D
Paskutiniu metu bloguose tiek daug skanių pyragų receptų, kad į visus rankos tik ir tiesiasi :) Labai faina mintis su tais citrininiais lašeliais. Turėtų būti yummie :)
OOOOO, Jurgita, dabar tikrai užsukčiau pas tave į svečius :) toks gardumas. Bet, greičiausiai, teks pačiai gaminti ir į svečius ką nors kviestis.