pusryčių dribsniai

Dribsniai su jogurtu, uogomis ir vaisiais. Paprasta! Produktai tokie, kurių daugumą virtuvėj greičiausiai turite kiekvienas, bet juk visad galima improvizuoti.

Bandžiau su šaldytom mėlynėm ir juodaisiais serbentais. Abu variantai skanūs, bet į serbentus reikėtų saldiklio – klevų sirupo ar medaus, nes labai jau jie stipraus charakterio :) Tinka ir šviežios šilauogės.

Mangas ir bananas būtini prinokę – vaisių saldumas čia (bent jau man) būtinas.

RECEPTAS

2 porcijos:
100 g avižinių dribsnių
2 šaukštai kokosų drožlių
žiupsnelis maltų anyžių (cinamono, muskato – pagal skonį)
graikiško jogurto
dosni sauja šaldytų ar šviežių uogų (turėjau šaldytų mėlynių)
1 bananas
1 mangas

1. Į keptuvę suberk dribsnius, drožles ir prieskonius.
2. Pakepink kelias minutes, kol pagels.
3. Padalink į 2 dubenis, uždėk po kelis šaukštus jogurto.
4. Į tą pačią keptuvę suberk uogas, įpilk šlakelį vandens. Pakaitink kelias minutes, kol uogos sukris.
5. Bananą perpjauk perpus, mangą supjaustyk.
6. Uogomis užpilk jogurtą su dribsniais, patiek su bananais, mangais, aš barsčiau chia ir džiovintais kokosais.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *