greitasis ramenas

Negaliu, kaip noriu ramenoSodraus skonio, kandančio liežuvį, su noodle’ais. Su daug šviežių kalendrų! Niekada nebuvau tradicinės lietuviškos virtuvės gerbėja – man ji per sausa, nuspėjama, nepaisant kelių mėgstamų išimčių (kurių puristai lietuviškom ir nepavadintų). Man regis, šiemet ji patyrė nedidelį sukrėtimą – kiek iš mūsų, užsidarę vienos šeimos ūkyje, per šias šventes gaminome tai, kas labai tradiciška ir metai iš metų įprasta? :)

Man šis ramenas – tobulas. Gamintas ir tobulintas ne sykį; be abejo, vis dar tobulintinas pagal asmeninius skonio poreikius. Greitas, neprireiks gaišti paros gaminant mėsą ir sultinį, todėl ne visai tikras, bet vis dėlto nuo sta bus.

Šiandien jis garuos ant mūsų stalo ir tikrai – ant Naujųjų. Šliurpsim!

RECEPTAS

2 sočios porcijos

Gaminti 45 min.

30 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės

2 cm dydžio imbiero gabalėlis

750 ml vištienos sultinio

2 šaukštai sojų padažo

2 šaukštai ryžių acto

1 šaukštas raudonosios kario pastos

1–2 šaukštai aitriųjų paprikų padažo (sriracha, gochujang ar pan.)

1 nedidelė raudona aitrioji paprika

250 g vištos krūtinėlės

150 g šitakių grybų

2 šaukštai sezamų aliejaus

100 g ramenų makaronų (ar kitų mėgstamų)

sauja špinatų

kelios kalendrų šakelės

PATIEKTI

2 minkštai virti kiaušiniai

keli svogūnų laiškai, saujelė ridikėlių daigų, dumblių traškučių, kepintų sezamų sėklų

1. Puode nesvylančiu dugnu 5 min. pakepink smulkiai pjaustytą šoninę. Sudėk plonomis riekelėmis pjaustytą imbierą ir kepk dar 1 min.

2. Supilki karštą sultinį, sojų padažą, actą, sukrėsk kario pastą, aitriųjų paprikų padažą, sudėk smulkintą aitriąją papriką. Išmaišyk. Sudėk vištieną, grybus, supilk sezamų aliejų. Puodą uždenk ir virk 20 min. ant vidutinės ugnies.

3. Sultinį su vištiena ir grybais galima pasiruošti ir iš anksto. Ruošdamasis valgyti, išvirusią vištieną suplėšyk šakutėmis arba supjaustyk plonomis riekelėmis. Sudėk į sultinį drauge su makaronais, špinatais ir kaledromis. Puodą uždenk, rameną pašildyk 5 min.

4. Patiek su kiaušiniais, smulkintais svogūnų laiškais, ridikėlių daigais, dumblių traškučiais, sezamų sėklomis.

Dar daugiau receptų ir idėjų instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:
error0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *