vištų šlaunelės su traškia migdolų plutele

Ką gaminat pietų, kai nežinot, ką gaminti? Aš – vištieną. Ar jos šlauneles!

Dievinu jas traškias, bet negaliu pakęsti po jų likusio sunkumo jausmo ir kažin kokio negerumo. Ir dar ta odelė…

Kai gyvenau Londone, greta buvo čikininė. Vieta, kurioje parduodavo gruzdintas vištienos šlauneles ir pan. junk food’ą. Aš ten nėsyk nesilankiau (labai dvokdavo aliejumi net praeinant), bet kaimynai paaugliai po mokyklos ją gulte užguldavo. O, apgraužę šlauneles, jų kaulais apmėtydavo pravažiuojančius autobusus…  Kai nėra sniego ir jo gniūžčių, lieka kitos pramogos, ką padarysi (mes tai obuolių graužtukais iš balkono kaimynus apmėtydavom, bet tai so old school šiandien :).

Šis receptas – šlaunelių ir su odele, bet jos čia nė nejusti. Nes ją visą dengia skaniausias, traškiausias ir – man visiškai nebaisu garantuot – sveikiausias riešutų ir prieskonių kevalas. Jokių miltų, džiūvėsėlių ir virimo riebaluose. Ir dar labai greita, jei neskaičiuosim laiko orkaitėje.

Trrrašku ir neatsivalgoma.

500 g vištų šlaunelių

1 kiaušinis

alyvuogių aliejaus

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

prieskonių mišiniui:

90 g maltų migdolų

2 šaukšteliai aštrios rūkytos paprikos

1 šaukštelis sadžiosios rūkytos paprikos

1 šaukštelis malto kumino

1 šaukštelis druskos

po 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių ir raudonėlių

3/4 šaukštelio česnakų miltelių

 

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą padenk kepimo popieriumi.

Prieskonius sumaišyk su maltais migdolais. Kiaušinį išplak.

Šlauneles įtrink druska, pamirkyk plakinyje, apvoliok prieskoniuose, dėk į skardą. Pašlakstyk aliejumi, kepk 50 min., pusiaukelėje apversk.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *