tacos su vištiena ir daržovėmis

Man TexMex virtuvė visad yra ta, kurią rinkčiausi bent kartą kitą per kelias savaites. Daug prieskonių, daržovių ir mėsos pagal poreikį, o kai visa tai susigroja tortilijose, gyvenimas bent trumpam būna dar gražesnis. Juk pietūs, kaip ir daug kas gyvenime, gali būti tokie, kokius sugalvoji.

Atskiras pagiriamasis žodis vištos krūtinėlei – valandą marinuoti privaloma! Tada ji bus sultinga ir nuostabi. Daržovės – kiekvienam savo, man labai tiko kopūstas ir ridikėliai su svogūnais, traškantis maistas teigiamai veikia skonio receptorius, sako mokslininkai. O patiekti galima su Daumantų Gurmanišku majonezu su mangais: jis egzotiškas, netradicinis, su mangų čatniu (ir be krakmolo), dera su vištiena.

R E C E P T A S

TACOS SU VIŠTIENA IR DARŽOVĖMIS

8 porcijos

600 g vištų krūtinėlių
1 šaukštelis maltos Kajeno paprikos
1 šaukštelis česnakų miltelių
3/4 šaukštelio druskos
3/4 šaukštelio saldžiosios rūkytos paprikos
1/2 šaukštelio malto kumino
1/2 šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 šaukštelis medaus
4 šaukštai alyvuogių aliejaus

1/2 žaliosios citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės

Įdarui:
8 mažos tortilijos
Raudonojo kopūsto
Ridikėlių
Raudonųjų svogūnų
Aitriųjų paprikų
Avokadų
Kalendrų
Daumantų Gurmaniško majonezo su mangais patiekti

Marinatui visus ingredientus sumaišyk. Į maišelį sudėk vištieną, supilk marinatą ir tolygiai paskirstyk.

Palik marinuotis šaldytuve 1 val.

Keptuvėje įkaitink aliejaus. Sudėk vištieną. Kepk iš abiejų pusių, kol parus.
Supjaustyk riekelėmis.

Avokadus sutrink su kalendromis ir druska pagal skonį.
Kopūstą sutarkuok, svogūnus supjaustyk griežinėliais, ridikėlius, paprikas plonomis riekelėmis. Kalendras susmulkink.

Ant tortilijų (jas skanu pašildyti) dėk daržovių, vištienos, avokadų trintinio. Patiek su Daumantų Gurmanišku mangų skonio majonezu.

ĮRAŠAS SUKURTAS BENDRADARBIAUJANT SU DAUMANTŲ MAJONEZU. ĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *