nevirta košė su kokosų pienu ir burokėliais

Nežinau, kas savaitgalį geriau: ar kai iš vakaro žinai, kad galėsi nors pusvalandžiu ilgiau pagulėti lovoje (nes su rutina atsiranda galimybė dalintis abiem, ir – taisyklė, kurią vis bandoma nuginčyti, – pirmenybę į poilsį bent vieną dieną turi tas, kuris visą savaitę dirbo namams ir vaikams), ar tai, kad pusryčius galima pasiruošti iš vakaro, o ryte tik, įsliuogus į chalatą ir susikėlus kojas ant kėdės, kabinti šaukštu ir spoksot pro langą, kokį šokį šįryt suplėš kaimynė, vedžiojanti šuniuką (linkėjimai Džuljetai). Žinoma, idealu, kai abu dalykai iškrenta vienu metu; dar idealiau, jei pusryčiai apskritai pasigamintų patys, bet kalbu apie tikrą gyvenimą, netikras tegul lieka stebuklinėse pasakose.

Dievinu burokėlius. Visada jų turiu šaldytuve. Švieži eina į kokteilį, virtus tiesiog tarkuoju pusryčiams ir maišau su aliejumi. Žinau, kad skamba nelabai patraukliai, bet tokie man skaniausi su kiaušiniene, grikiais ar tiesiog vieni patys.

Dar jie tinka į košes. Saldžias! Bet ne virti, o jų milteliai. Iš tiesų, tikiu, pavyktų ir su virtais, bet per daug terlionės, ypač kai esama alternatyvos. Be to, džiovintuose burokėliuose išlieka ląsteliena, vitaminai ir mineralai, ir tai geroji žinia. Urban Food, kuriuos naudoju, saldoki, suteikia malonaus žemiškumo ir fantastiškai tinka. Taip, tai reklama, bet skonis – dalykas, kurio nesumeluosi.

Nuostabi sveikuoliška košė (beveik pudingas) tinginiams. Ir man visai negėda prisipažinti, kad tokia būnu – ypač savaitgalio rytais.

R E C E P T A S

NEVIRTA KOŠĖ SU KOKOSŲ PIENU IR BUROKĖLIAIS

1 porcija

5 šaukštai avižinių dribsnių

3 šaukštai chia sėklų

saujelė mėgstamų riešutų

1/2 skardinės kokybiško kokosų pieno

5 datulės

3 šaukštai vandens

3 šaukšteliai Urban Food burokėlių miltelių

mėgstamų uogų

Dribsnius, sėklas ir pasmulkintus riešutus sumaišyk.

Kokosų pieną blenderiu sutrink su vandeniu, datulėmis ir burokėlių milteliais.

Sausąjį mišinį sumaišyk su kokosų pieno plakiniu.

Sluoksniuok su mėgstamomis uogomis.

Uždenk ir palik šaldytuve bent kelioms valandoms, geriausia – pernakt.

ĮRAŠAS SUKURTAS BENDRADARBIAUJANT SU urbanfood.lt. ĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

Pasidalinkite:

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    smoothie bowl su riešutų sviestu, juodaisiais serbentais ir burokėliais – Duonos ir žaidimų

    […] Iš tiesų kūrybiniai reikalai vis suteikia galimybę improvizuoti, nenuskęst rutinoj ir išbandyt sveikesnes maisto alternatyvas. Iškart prisipažįstu: man labai nepatinka žodis glotnutis. Gal dėl to, kad esu truputį alergiška deminutyvams maiste ir deminutyvams apskritai, jei jie nesusiję su vaikais. Smūčiokas ar smūtis, atvirai, skamba dar blogiau. Smoothie vadinu tiesiog kokteiliu. Anglakalbiai turi junginį smoothie bowl – tai tas pats smoothie, tik tirštas, todėl supiltas į lėkštę kabinamas šaukštu – kaip košė. Gaminau iš to, ką turėjau šaldytuve (žiedinis kopūstas man labai tinka į kokteilius), gardinau Urban Food juodųjų serbentų ir burokėlių milteliais. Juodųjų serbentų – nes juos labai mėgstu, o šviežių uogų šiuo metų laiku nėra, plius – juose daug vitaminų ir geležies, o šios man dabar ypač reikia. Burokėlių – nes jaučiu jiems labai rimtą simpatiją. […]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *