šviežių pomidorų sriuba su kokosų pienu

Kažkada esu rašiusi apie dalykų poras, kurios, rodos, buvo sukurtos danguje. Nes, na, juk negalėjo paprastas mirtingasis imti ir sugalvoti, kad pomidorai tobulai dera su česnakais. Arba bazilikais. Arba ir česnakais, ir bazilikais. O šiuo konkrečiu atveju – dar ir kokosų pienu. Pasirodo, toks didelis pasaulis (Amerika, Europa, Azija) gali šitaip greitai susitraukti į vienį vienoje lėkštėje. Į skonių dermę ir simfoniją, kaip jau kam patogiau.

Dabar pats pomidorų įkarštis. Ir ši sriuba bus tokia gera tik todėl, kad tie pomidorai ne iš prekybcentrio (į kurį kažkodėl net vasarą pakliūva tie, kurie beskoniai ir neturintys nieko bendra su tikraisiais) ar skardinės. Nereikia nė žiupsnelio cukraus atsverti garsiajai rūgštelei. Viskas pomidoruose šiuo metų laiku subalansuota. Kokosų pienas suteikia to kremiškumo ir švelnumo, kuriuo garsėja rytietiškos sriubos, o ką gero duoda bazilikai ir česnakai, jūs ir taip žinote.

R E C E P T A S

ŠVIEŽIŲ POMIDORŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

3-4 porcijos

500 g šviežių, prinokusių pomidorų

1 svogūnas

1 nedidelė česnako galvutė

sauja šviežių bazilikų lapelių

alyvuogių aliejaus

druskos ir pipirų

1/4 stiklinės vištienos sultinio

2-3 šaukštai kokosų pieno (arba pagal skonį)

 

Pomidorus perpjauk perpus ir sudėk į kepimo indą drauge su nuluptu ir į 4 dalis perpjautu svogūnu, perpus perpjauta česnako galvute (nulupsi vėliau) ir bazilikais.

Pašlakstyk aliejumi, pasūdyk, įberk pipirų.

Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk apie 30 min.

Nulupk pomidorų odeles ir česnaką.

Viską suversk į puodą. Pakaitink ant vidutinės ugnies drauge su sultiniu ir kokosų pienu, patikrink, ar užtenka prieskonių. Sutrink blenderiu.

Patiek su skrebučiais (kad ir česnakiniais), pabarstyk kietuoju sūriu arba skanauk vieną.

P.S. Kartais kokosų pieno gali prireikti ir daugiau – ragauk!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *