eton mess, braškės ir jogurtas

Eton Mess (angl. Etono netvarka) – tradicinis britiškas desertas su braškėmis, plakta grietinėle ir morengų gabalėliais. Sakoma, kad pirmieji desertai, imti gaminti 19 amžiuje, buvo ruošiami su bananais ir ledais arba plakta grietinėle, o morengais gardinti pradėta vėliau. Dabar gaivus ir lengvas desertas mėgstamas visoje Anglijoje. Leiskite sau improvizuoti ir pamėginkit braškes keisti avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis. Puikiai derėtų ir orkaitėje kepti abrikosai.

Ruošdama receptą naujam Duonos ir žaidimų žurnalo vasaros numeriui, nusižengiau tradiciniam receptui ir grietinėlę pakeičiau graikišku jogurtu. Prisirpusios, sultingos braškės, lengvučiai trapūs morengų gabalėliai, vanile kvepiantis šaltas jogurtas… Vos keli ingredientai, bet taip kvepia vasara!

Braškių sezonas atidarytas!

 

~ eton mess ~

dviems porcijomis prireiks:

200 g braškių (arba kitų mėgstamų uogų)
250 ml graikiško jogurto
vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais
8-10 nedidelių morengų

Braškes nupauk, nuimk kotelius, nusausink.

Atidėk 5 didesnes braškes ir sutrink jas šakute. Sudėk į dubenėlį.

Jogurtą sumaišyk su vaniliniu cukrumi. Jei mėgsti saldžiau, įmaišyk šaukštelį cukraus. Morengus sulaužyk. Likusias braškes perpjauk perpus arba į keturias dalis.

Sudėk dalį braškių, jogurtą, pabarstyk morengais. Puošk likusiomis braškėmis.

Ragauk išsyk.

Receptas ir foto iš Duonos ir žaidimų vasaros numerio.

Save

Save

Save