indiškos arbatos (chai) ledai

Chai ledai

Cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, kardamono, anyžių ir kalendros derinys kvepia meduoliais ir primena Kalėdas. Aromatingąją indišką arbatą su pienu, sušildančią vėsų vakarą. Imbierinius sausainius.

Indiškos arbatos (chai) ledai kanda liežuvį, yra minkšti, tirpūs ir nenuobodaus skonio – rytietiškų prieskonių puokštė skonio receptoriams nuobodžiaut tikrai neleis.

Jei mėgsti prieskonius, jei tau nesvetimi ryškūs skoniai, kavinėse užsisakai chai latte ir sutinki, kad ledai neprivalo būti tik vaniliniai ar šokoladiniai, šie ledai – tau.

Chai ledai~ indiškos arbatos ledai ~

2 stiklinės riebios grietinėlės

stiklinė pieno (3,2 proc. riebumo)

1/2 stiklinės rudojo cukraus

3 kiaušinių tryniai

1/2 šaukštelio maltos kalendros

1/2 šaukštelio malto kardamono

1/2 šaukštelio kvapiųjų pipirų

3/4 šaukštelio malto cinamono

1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių

1/4 šaukštelio maltų anyžių

2 šaukšteliai malto imbiero

3 maišeliai juodosios arbatos (geriausia Earl Grey)

Pieną, grietinėlę ir 1/4 cukraus supilk į puodą. Ant vidutinės ugnies kaitink, kol skysčio paviršiuje ims formuotis burbuliukai, bet pats skystis dar nebus užviręs. Puodą nukaisk, suberk prieskonius, uždenk ir palik 30 minučių pritraukti.

Praėjus laikui, puodą vėl statyk ant ugnies, dar sykį pakaitink ant vidutinės ugnies, kol skysčio paviršiuje ims formuotis burbuliukai, bet pats skystis dar nebus užviręs. Sudėk arbatos maišelius, puodą nukelk nuo ugnies, uždenk ir palik pritraukti 15 minučių.

Kiaušinių trynius iki purumo išplak su likusiu cukrumi.

Kitą puodą užklok tankia drobe (marle) ir supilk skystį. Gerai nuspausk, kad visas skystis subėgtų į puodą, o medžiagoje liktų tik prieskoniai ir arbatos pakeliai – juos išmesk.

Po truputį nuolat plakdamas supilk išplaktus trynius ir puodą statyk ant ugnies. Ant lėtos ugnies nuolat plakdamas šluotele kaitink, kol masė ims tirštėti. Prireiks maždaug 15 minučių.

Nukelk nuo ugnies ir palik atvėsti.

Tuomet puodą uždenk dangčiu arba maistine plėvele ir pastatyk į šaldytuvą bent 4 valandoms arba nakčiai.

Kitą dieną mišinį supilk į ledų aparatą ir, atsižvelgdamas į gamintojų instrukciją, pagamink ledus. Ledams paruošti man paprastai prireikdavo 30 minučių, tačiau šiems ledams sustingti užteko ir 20 min.

Ledus perdėk į indelį, uždenk dangteliu ir padėk į šaldymo kamerą 4 valandoms.

Šie ledai gana minkšti ir tirpūs (ak, ta fotosesija šiltam kambary), tad, ištraukus iš kameros, prireiks palaikyti vos kelias minutes, kad galėtum kabinti šaukšteliu.

P.S.

Imbiero čia išties nemažai ir jis tikrai kanda liežuvį. Man patinka! Jei nemėgsti, ledams pakaks jo ir 1 šaukštelio.

Antigripiniai ledai! Sakot, tokių nebūna? Paragaukit :)

Skanaus!

Adaptuota iš Seriuos eats

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours
  1. 1
    Migle

    Turėtų būti nuostabūs!!! Kaip tik neseniai ČIA atradau nuostabios chai arbatos, tik, deja ledų gaminimo mašina LT liko ilsėtis :)
    Bet tu man priminei, jog archyvuose kaip tik turiu nepublikuotų arbatinių ledų receptą, reiks pabandyt įšokti į nuvažiuojantį vasaros traukinį su jais :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *