imbieriniai sausainiai

Miesto žibintų paskleistos šviesos balutės. Grindiniu atsiritęs juokas. Pėdsakai sniege ir snaigės, nubarsčiusios medžius geliančiu cukrumi.  Spanguolių kisielius krištolinėse taurėse ir melodingas šakučių skambčiojimas į lėkščių kraštelius. Eglutės kvapas ir virpantys žaisliukai. Imbierinių sausainių saujelė prie lovos ir apelsinai, pridaigstyti gvazdikėlių. Rytai minkštuos pataluos ir naujos istorijos. Pasakos su laimingomis pabaigomis.

Gražių švenčių. Šiltų ir savų :)

Jurgita

Imbieriniai sausainiai

~ imbieriniai sausainiai ~

115 g minkšto sviesto

65 g rudojo cukraus

150 ml skysto medaus arba tamsaus sirupo (melasos)

1 kiaušinis

šaukštelis cinamono

2 šaukšteliai malto imbiero

po 1/2 šaukštelio malto muskato ir gvazdikėlių

1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

380-400 g miltų

Minkštą sviestą išsuk su cukrumi. Supilk medų arba sirupą, įmušk kiaušinį, suberk prieskonius ir šaukštu arba elektriniu plaktuvu išmaišyk iki vientisos masės.

Po truputį berdamas įmaišyk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišyk, kol tešla sulips. Jei tešla atrodytų skystoka ir nenorėtų sulipti į kamuolį, įberk dar miltų ir toliau minkyk rankomis.

Paruoštą tešlą įvyniok į maistinę plėvelę ir padėk į šaldytuvą 30 minučių.

Atvėsintą tešlą iškočiok ant miltais pabarstyto stalo į maždaug 5 mm storio lakštą. Išspausk sausainius ir sudėk ant kepimo popieriumi ištiestos arba lengvu miltų debesėliu pabarstytos skardos.

Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk apie 8-10 minučių, kol gražiai pagels.

Iškepusius palik atvėsti kelias minutes ir atsargiai nuimk nuo skardos.

Sausainius saugok sandariame indelyje, kad liktų traškūs.

P.S. Jų iškepsi tikrai daug :)

Skanaus!

Imbieriniai sausainiai