venecija. savaitgalis lėtai

Venecija nedidukė, žavi ir trapi. It stebuklinė vaikystės pasaka ar spalvingas paveikslas. Būdamas čia, pamiršk beprotišką lenktyniavimą su laiku, automobilius, spūstis, perpildytas gatves. Net dviračius. Žemėlapį paslėpk giliai kuprinėje ir eik neįsivaizduojamo siaurumo tylutėlėmis calle gilyn nuo turistų nutūptos San Marco aikštės ir Rialto tilto, kol pasieksi akligatvį, atsiveriantį į siaurutį kanalą be kitapus kranto permesto tilto ar mažutę piazetta; sustok ir gėrėkis rūmais, atsispindinčiais mirguliuojančiame vandenyje, vidurdieniui užmerktomis langinėmis, po langais ant virvių padžiautomis skalbinių eilėmis, surikiuotais prieskonių vazonėliais ir svyrančiomis gėlėmis, nėriniuotais balkonais ir kelių žingsnių tilteliais, venecijietiškų fasadų mezginiais ir saulės nublukintais vėliavų atspalviais. Gera tiesiog sėdėti kojas nuleidus į lagūną ir žvelgti į Giudecca, į žuvėdras, pirmyn-atgal vandenį rėžiančius vaporetto ir zujančius vandens taksi, tingiai besipliuškenančias gondolas, užklysti į gelateria pistacijų ledų, susikalbėti itališkai, o vakarais, saulę prarijus nuostabiai žaliam vandeniui kažkur už San Giorgio Maggiore salos, aikštėse stebėti vaikus, spardančius futbolo kamuolį, plepančias orias senutes druska ir pipirais nubarstytais plaukais, vakarinei passeggiata‘i besirenkančius italus. Rytais įsilieti į turgaus minią, pirkti braškių ir dar ledų, dar braškių ir dar ledų, ir dar šalto vyno popiet. O nusprendus, kad pasiklydai, paklausti kelio juodbruvio italo ir pasiklysti vėl, nes eiti tiesiai tiesiai, po antro (ar trečio?) tiltelio pasukti į dešinę nepavyksta. Žavūs pasakotojai ir išsiblaškę klausytojai.

Venecija susideda iš tavo fantazijų. Nesibaigiančio vandens, šviesos, spalvų, kvapų, pabėgimų, atradimų, kaukių. Fantastiško švaros ir ramybės jausmo. Paklaidžiok. Ir Veni etiam – sugrįžk vėl.

Venecija

2-Venecija4 2-Venecija5 2-Venecija6 2-Venecija7 2-Venecija8 3-Venecija3 venecija

Pasidalinkite:

16 Comments

Add Yours
  1. 1
    Agne

    Nuostabios nuotraukos bei panardinantis į svajones ir beveik leidžiantis užuosti Venecijos dvasią aprašymas!

  2. 2
    duonosirzaidimu

    Italiją daug kas myli :) Nėr keista: maistas, vynas, istorija, kultūra, tradicijos, galų gale saulė, jūra, kalnai, nors ką čia, visi puikiai tą žinom :))

    Beje, Kristina, pakeliauti – automobiliu, tarkim – vienas mano didesnių norų, tik vis kompanijos ieškaus :)

    Rennie, man irgi, kasdien po porciją, na, gerai, vasarą kasdien po porciją :)) Londone žinau, kad yra tų itališkų ledainių kažkur, reiktų aptikt…

    Juste, sako, pavasaris tinkamiausias laikas lankytis Venecijoj: ir dėl turistų, ir dėl oro, ir dėl to paties vandens (kvapo). Nors gražu tikrai bet kuriuo metų laiku…

    Viktorija, tikrai nesu :) Bet miela žinoti, kad patiko..

  3. 3
    Kristina

    Italija turi ypatinga vieta mano sirdyje, ten alikau praktika ir turejau sansa nemazai pakeliauti po sita nuotabia sali :) Venecija tikrai nepaprasto grozio miestas, tik vanduo galetu buti svaresnis :) Labai grazios nuotraukos! :)

  4. 10
    duonosirzaidimu

    Ineta, nuvyksi nuvyksi, tikiu :)

    Egle, turistinė, negaliu nesutikt :) Akivaizdu pažvelgus į viešbučių ir maisto kainas :)) Ir dar autobusų bilietėlių, ypač, berods, vandens transporto, keliagubai aukštesnės turistams :) O žmonių daugiausia aplink lankytinus objektus, įtariu, nemažai atvyksta dienai, todėl skuba užsidėt pagrindinius pliusiukus. O va gilyn – kaifas, tyla, ramybė, tikroji, kvėpuojanti Venecija :)

    Indre, ledai ten taaaip, visi pasakiški, ragavom kelių rūšių, bet jau šitagi pistaciniai buvo patys patys :) O nukeliaut, manau, galėsi greit, ir nereiks net labai turtingai būt, kad tik oro erdvės Lietuvoj greičiau atsivertų palankios :) Bent jau į Romą ar Milaną turbūt galima susižvejot bilietų gerom kainom? Tikiuos :)

    Renata, įkelk būtinai, smalsu, kokią tu ją pamatei :)
    Smagaus ir tau :)

  5. 11
    Renata

    Nuostabu Jurgita, žinai mes irgi prieš savaitę ten buvom, kai tik turėsiu laiko įkelsiu savo nuotraukas. Jau kaip smagu ten… kaskart dar ten būnant jau vėl planuoji, kad norėsi grįžti… Venecijos niekada nebūna per daug :). Sėkmės ir gero savaitgalio!

  6. 12
    Indre

    Šakės kaip tų ledų su pistacijom norėčiau!!! Jie tobuli. Ir tokių artišokų. Ir visko visko. Vieną dieną, kai būsiu labai laiminga ir turtinga sėsiu į lėktuvą ir pagyvensiu Italijoj kokį mėnesį :]]]]]]]]]

  7. 13
    Egle B

    Ech, koks saulėtas savaitgalis… Ir aš noriu, net jei Venecija mano skoniui per daug turistinė… :)) Vis tiek turi savo žavesio, net ir labai norėdama neįrodyčiau kitaip

  8. 14
    duonosirzaidimu

    Suprantu, apie ką tu. Aš dar ten būdama jau žinojau, kad norėsiu grįžt :)
    Savaitgalis išties tobulas buvo :) Vien pabėgimas iš vėjuoto ir niūraus Londono į karštą ir spalvingą Italiją ko vertas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *