avižiniai kvadratėliai su bananais

O beįpusėjantis ruduo keičiasi. Tampa tamsesnis ir drėgnesnis ir tarsi rimtesnis ir po žingsnelį pilkesnis. Ir vis niūniuoji sau vien ruduo namuos/ man ruduo, rūkas ankstyvais rytais lyg burė pakimba virš galvų, virš namų, virš upės, virš miesto, o ruduo šlaistosi po kiemą, karstosi po medžius ir šiugždena auksinius lapus…

Kasryt atitrauki užuolaidas, užsiplikai puodelį arbatos ir bandai nepasiduoti pilkai rutinai. Renkiesi spalvotą, kaip (vis dar) tas ruduo už lango :)

Šie avižiniai kvadratėliai – gardus rytinės energijos užtaisas. Pagaminami ir iškepami labai greitai, tad visai smagu pasilepinti pusryčiams arba įsimesti porelę-kitą į darbą – priešpiečiams. Gal kiek neįprasto skonio ir tekstūros, nes pagaminti be miltų ir kėlimo miltelių. Jei mėgsti, drąsiai įmaišyk kelis šaukštus skrudintų riešutų arba džiovintų vaisių, o cukrų visai skaniai pakeistų medus.

Aviziniai kvadrateliai su bananais

~ avižiniai kvadratėliai su bananais ~

truputis aliejaus kepimo formai sutepti

100 g avižinių dribsnių

5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)

1/2 šaukštelio cinamono

3 vidutiniai sunokę bananai

2 kiaušiniai

150 ml lieso jogurto

20 x 20 cm skersmens kepimo formos dugną lengvai patepk aliejumi ir įklok kepimo popieriaus.

Avižinius dribsnius sumaišyk su cukrumi ir cinamonu, įmaišyk šakute sutrinus bananus, kiaušinių trynius ir jogurtą.

Atskirame inde iki standumo išplak kiaušinių baltymus ir po truputį įmaišyk į avižinių dribsnių ir bananų mišinį.

Tešlą sukrėsk į kepimo formą, išlygink paviršių, pabarstyk šaukštu avižinių dribsnių ir pašauk į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių, kol kepinys, paliestas pirštais, atrodys tvirtas.

Ištrauktą iš orkaitės išversk ant lentelės, nuplėšk kepimo popierių, o kepinį supjaustyk į devynis kvadratėlius.

Skanauk, kol dar šilti, o atvėsusius laikyk orui laidžiame indelyje.

Skanaus!

Aviziniai kvadrateliai su bananais

Recipe in English

~ banana oat bars ~
some oil for greasing a tin
100 g porridge oats
5 tablespoons sugar
1/2 teaspoon ground cinnamon
3 ripe bananas, mashed
2 eggs, separated
150 ml low fat plain yogurt
Preheat the oven to 160 C. Lightly grease a 20 cm square cake tin with oil and line it with baking parchment.
Mix the oats, sugar and cinnamon, then add the mashed bananas, egg yolks and yogurt.
In a separate bowl whisk the egg whites to stiff peaks. Carefully stir into the banana oat batter.
Pour into the prepared tin and scatter with 1 tablespoon oats.
Bake for 30 mins until firm and spongy. Cut into 9 squares.

Enjoy!

Šaltinis: Tamsin Burnett-Hall. Cook, eat, enjoy. Simon & Schuster, p. 174.