Labai rudeniška. Su morkomis ir moliūgais, lengvai kepintomis kokoso drožlėmis, trupučiu česnako, neįkyriai antrame plane liekančiu kokosų pienu ir maloniai liežuvio galiuką kandančiu imbieru, kariu bei žiupsneliu aitriosios paprikos.
Auksinė, kvapni, kupina skonių ir… ai, ji tiesiog puiki. Dar puikesnė antrą arba net ir trečią dieną, kaip ir daugelis panašių rudeniškų ir daržovinių patiekalų.
O jei dar užbersite saujelę tarkuoto šokolado… Mums patiko.
~ moliūgų ir morkų sriuba su kokosų pienu ~
keli šaukštai aliejaus
1 kg moliūgo
3 vidutinės morkos
2 skiltelės česnako
šaukštas malto imbiero
šaukštelis kario
žiupsnelis aitriosios paprikos
2 šaukštai kokoso drožlių (nebūtina)
skardinė (400 ml) kokosų pieno
2 puodeliai daržovių sultinio (arba daugiau pagal situaciją ir norimą sriubos tirštumą)
Vidutinio dydžio puode nesvylančiu dugnu įkaitink aliejų.
Morkas nuskusk ir supjaustyk kubeliais. Moliūgą nulupk, išimk sėklas ir supjaustyk stambiais gabalėliais. Daržoves sudėk į įkaitintą aliejų ir troškink ant vidutinės ugnies 10 min. pamaišydamas, kad neprisviltų.
Kokoso drožles pakepink sausoje keptuvėje, kol lengvai pakvips virtuvė, tačiau nepridegink.
Suberk nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, suberk prieskonius, kokoso drožles ir dar patroškink kelias minutes. Tuomet supilk kokosų pieną, sultinį ir virk ant vidutinės ugnies maždaug 30-35 min., kol morkos suminkštės.
Jei mėgsti šilkinę ir kreminę sriubą, ją sutrink rankiniu maišytuvu. Jei patinka daržovių gabalėliai, lengvai patrink bulvių grūstuku.
Patiek užbarstęs šiek tiek tarkuoto juodojo šokolado/įpylęs truputį grietinėlės ir traškios duonos riekele greta.
Žinoma, sriubą dar galima tobulinti, tarkime, įpilti daugiau kokosų pieno, pamiršti aitriąją papriką ir įberti kad ir cinamono, kardamono ar kito meduolinio arba ne prieskonio. Nenaudočiau tik piktų prieskonių – kumino ir kalendros, kurie paprastai visus patiekalui skirstus skonio ir kvapo laurus susirenka sau – ši sriuba reikalauja švelnių santykių su lengvais pasižnaibymais :)
Mes gaminsim vėl.
Recipe in English
~ pumpkin and carrot soup with coconut milk ~
few tablespoons of olive oil
2 medium carrots, peeled and diced
1 kg pumpkin, peeled and cubed
2 cloves garlic
1 tablespoon ginger powder
1 teaspoon curry powder
a pinch of chili
2 tablespoons shredded coconut, toasted
400 ml coconut milk
2 cups vegetable stock
Heat the oil in a medium pot and sweat carrots and pumpkin on medium heat for 10 minutes. Add garlic, curry, chili and ginger. Stir and cook for 2 minutes. Add the stock, coconut milk and coconut.
Cook on medium heat, stirring occasionally, for 30-35 minutes or until carrots are cooked.
Puree the soup with a blender if you like a perfectly smooth soup. If you prefer it with a bit of texture just mash it a bit with a potato masher.
Serve, garnished with some shaved dark chocolate and crusty bread.
Enjoy!
Anksčiau: Rudeniška daržovių sriuba
Šaltinis: adaptuota iš Seasons and suppers