sūrio pyragas, kurio nereikia kepti

Londone tikriausiai bobų vasara.

Vėsius ir drėgnus rytus keičia saulėtos ir švelniai šiltos dienos. Žinai, tokios, kai atrodo, jog dar visai visai vasara ir nori lįsti lauk iš megztinių, o į batelius įsispirti nuogom kojom. Norėčiau, kad tokios dienos tęstųsi be galo. Ir tokios, kaip šiandien, šviesios ir šiltos, ir tokios, kaip tada, kai ryte šąla rankos, kedukai paskendę ryto rasoje, bet tu vaikštai po sendaikčių turgų, juokauji su atlapaširdžiu senuku anapus prekystalio, rankose vartai kavinuką (jei imsi du, atiduosiu už four quid, sako), iš apversto kavinuko pabyra kažkieno kažkada gertos kavos nuosėdos, some coffee left, sakai.

Juokiatės, rodos, iš niekų, bet taip šiltai ir kažkaip savai, o iš pravertų lūpų ir popierinių arbatos puodelių virsta garų debesys.

Ar sakiau, kaip myliu šitokį rudenį?

Surio pyragas, kurio nereikia kepti~ nekeptas sūrio pyragas ~

300 g trapių sausainių (tinka nesūrūs krekeriai arba Gaidelis, aš įtrupinau dalį imbierinių)

120 g nesūdyto sviesto

600 g natūralaus kreminio sūrio (Philadelphia ar panašaus tipo)

1 nedidelės citrinos sultys

šaukštelis vanilės ekstrakto

1/4 stiklinės tiršto natūralaus jogurto

indelis kondensuoto pieno

2 šaukštai želatinos, ištirpintos 1/4 stiklinės karšto vandens

Sausainius sutrink iki trupinių – lengviausia smulkintuvu arba suberti į patvaresnį maišelį ir pavažinėti kočėlu.

Sviestą ištirpink, sumaišyk su trupiniais ir išklok 20 cm skersmens kepimo formos atsegamais kraštais dugną ir kraštus. Formą padėk į šaldytuvą 20 minučių, kad sausainių pagrindas sutvirtėtų.No-bake cheesecake. Nekeptas surio pyragas

Kreminį sūrį sudėk į platų ir gilų dubenį, supilk citrinos sultis, vanilės ekstraktą, jogurtą ir plaktuvu suk kelias minutes iki purumo.

Po truputį plakdamas supilk kondensuotą pieną ir tirpintą želatiną – neskubėk abiejų supilti vienu ypu, antraip pyrage susidarys gumulėliai.

Įdarą supilk į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir padėk į šaldytuvą sustingti – geriausia nakčiai arba bent jau 3-4 valandoms.

Keli patarimai.

Pyrago pagrindą galima suformuoti rankomis, vis dėlto gerokai patogiau paimti nedidelę apvalią stiklinaitę arba indelį ir daryti štai taip.

Pyragą iš formos išimti bus žymiai paprasčiau, jei jos kraštus padengsi maistine plėvele. Tai daryk taip: atkirpk du ilgokus gabalus maistinės plėvelės ir sudėk vieną ant kito suformuodamas pliuso ženklą. Ant jo per vidurį paguldyk nuimtą kepimo formos dugną ir, suimdamas už visų keturių juostų įkelk į kepimo formą ir susek. Plėvele apspausk formos kraštus, o dugną padenk kepimo popieriumi.

No-bake cheesecake. Nekeptas sūrio pyragasKitas variantas – pyrago formos kraštus labai labai atsargiai pakišti po karšto vandens srovele.

Jogurtą visuomet naudoju tirštesnį, graikiško tipo, anksčiau jo tikrai būdavo Rimi. Vis dėlto tinka bet koks bent jau 2 proc. riebumo.

Šį kartą, pildama įdarą, įbėriau kelias avietes – man labai skanu pyrage rasti vieną kitą uogą :)

Pyrago šiltame kambaryje geriau ilgai nelaikyti – ims tirpti, o sausainių pagrindas – byrėti. Pastarasis apskritai labai trapus, tad raikant pyragą prireiks itin aštraus peilio.

Pyragas ne per saldus – ačiū citrinai :), tirpstantis burnoje ir atrodo ganėtinai lengvas, nors, akivaizdu, yra užsislaptinusi kalorijų bomba :) Turėdama galimybę, renkuosi low fat (mažesnio kaloringumo) kreminį sūrį.

Mano stiklinė kaip visuomet – 250 ml.

Skanaus!

Pasidalinkite:

13 Comments

Add Yours
  1. 2
    Ine

    Turiu visus ingridientus, bėda trūksta tik jogurto…Kai manote ar be jo nesigautų, nes beproto noriu ryt pasigaminti, o iki parduotuvės 10 km važiuot…

  2. 5
    Jurgita

    Nida, dėkui :)

    Renata, lėkštutės dovanų gautos :) Senutės ir labai angliškos, čia tokius raštus ir spalvas labai mėgsta…

    Asta, o žinai, ką? Serbentai buvo patys nekokiausi – rūgštūūūs!! Saulę nežinau, tik šiltnamy turbūt ir tematė :) Pravertė tik nuotraukoms ir nukeliavo į kompotą :)

    Maisto Diletante, ačiū už gražius žodžius :)

  3. 6
    Jurgita

    Kristina, ir aš tikiuosi :) Savaitgalį plius dvimpenkis žada, juhū ir sukryžiuoju pirštus, kad taip ir būtų :)
    Man apie M&S citrininį cheesecake’ą pribūrė, kad jau toooks skanus, toks skanus… Bėda, kad pirkt negaunu, turbūt tikrai skanus, išperka :))
    Apie stebuklingą derinį ‘avietės plius baltasis šokoladas’ irgi girdėjau. Noriu paragaut :)
    Ir ačiū už nuotraukas, smagu, kad skanios..

    Asta, žinok, aš irgi seniai :) Šį tobulinau tol, kol gavau derinį, kuriuo nebaisu dalintis :)
    Dėkui!

    Sima, prašom :) Tikiuos, pravers vienas kitas, man visuomet sudėtingiausia būdavo nekeptus iškelti iš formos, šis irgi suskilo, matyti nuotraukose (hrrr). Fintas su plėvele labai geras, pamiršusi buvau, gal bent skaitytojai pasinaudos :)

  4. 9
    Renata

    Juk tikrai ruduo toks nuostabus metų laikas :) Labai mėgstu sūrio pyragus, šis net neabejoju – puikus. Ir dar ta raudona lėkštutė žavinga ir aš tokios noriu :)

  5. 11
    Sima

    Man tokie labai patinka nekepti…Viens, tu, trys, o jau kitą rytą arba net vėlyvą vakarą gali mėgautis gabalėliu. Ačiū už patarimus :)

  6. 13
    Kristina

    Ir as myliu toki rudeni :) Negaliu atsidziaugti graziom dienom, tikiuosi dar truputi uzsilaikys :) Hmmm cheesecake, vienas populiariausiu pyragu mano virtuvej :) bet as plaku su grietinele, su kondensuotu pienu dar nebandziau :) Man skaniausias citrininis :) bet labai rekomanduociau su baltuoju sokoladu ir avietem! Tikras rojus :) Nuotraukos fantastiskai skanios, kaip visada :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *