žaibiška vištiena su grietinėlės ir pesto padažu

pesto-su-vistiena

Skubantis miestas, pašėlęs miestas. Kai iš vienos metro linijos peršoki į antrą, o tada ir į trečią, kai galiausiai įsėdi į autobusą namo, pagalvoji: velnias, o tas Vilnius buvo toks mažučiukas… Kai ilgajame Oxford street galiausiai prasiskini kelią iki išsvajotos skarelės su kregždutėmis, o tave iš visų pusių lenkia britiško stiliaus ikonos (galiu prisiekti, jog dalis nulipę iš Vogue puslapių), prisimeni, kad Gedo prospektas buvo toks trumputis ir tuščias…

Ir vėl metro užsižiūri į tobulos veido odos azijietę ir beveik pražiopsai savo stotelę, užsnūsti autobuse ir galų gale rakini savo namų duris. Viduje – nesibaigianti kas-darbo-savaitinė kova su su pačiu savimi: pavalgyti, tada pamiegoti ar pamiegoti, tada pavalgyti?

Pavalgyti. O tada… Koks skirtumas. Ar knyga, ar filmas, ar taurė šampano. Ar į lovą 8 p.m. Kiekviena diena turi savęs vertą pabaigą.

~~~

~ vištienos filė su grietinėlės ir pesto padažu ~

apie 500 g vištienos filė

3 šaukštai žaliojo pesto padažo

4 šaukštai grietinėlės (tinka ir liesa)

vyšninių pomidoriukų

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

saujelė šviežių bazilikų arba šaukštelis džiovintų

šaukštas-du alyvuogių aliejaus

Keptuvėje įkaitink alyvuogių aliejų.

Vištienos filė perpjauk į dvi-tris dalis, sudėk į keptuvę ir ant vidutinės ugnies pavartydamas kepk 10 min. (arba tol, kol mėsa bus iškepusi). Pasūdyk, pabarstyk pipirais ir sudėk suplėšytus bazilikų lapelius (ar suberk džiovintus).

Pesto sumaišyk su grietinėle ir supilk ant vištienos, sudėk per pusę perpjautus pomidoriukus. Kelias minutes patroškink ant vidutinės ugnies, kol padažas truputį sutirštės, ir nukelk nuo viryklės.

Patiek su žaliomis salotomis, virtais ryžiais arba šviežia duona.

Labai skanu ir labai greita :)

Variantas numeris du – vietoj pesto į grietinėlę įmaišyti kelis šaukštus garstyčių. Suveikia lygiai taip pat skaniai :)

Skanaus!

Anksčiau: Orkaitėje kepta kreminė vištiena su pesto padažu ir 
mascarpone sūriu
Pasidalinkite:

16 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    Smaguma, kad patiko :)
    Džiovintas bazilikas labai tinka, o pomidoriukų aš tą sykį Tik geltonų turėjau :)) Skonio jie nekeičia.
    Visad miela skaityt, kad receptas surado savo namus, ir nėr už ką :)

  2. 2
    Dovilytė

    Jau trečias patiekalas iš tavo tinklaraščio, kurį išbandžiau, ir jis išėjo puikus!!! Ačiū, kad pasidalinai receptu :) Gaminsiu dar tikrai ne kartą.
    Aš tik šviežią baziliką pakeičiau džiovintu, o geltonų pomidoriukų negavau – naudojau raudonus :) Labai labai skanu buvo. Vištiena tokia minkšta ir ne sausa.
    Šitą receptą dedu jau prie firminio tapusio biskvitinio obuolių pyrago ir lazanijos.
    Skaniai palepinau saviškį :) Ir svečius kada pavaišinsiu. Ačiū :)

  3. 5
    duonosirzaidimu

    Guoda, prajuokinai :))
    Gerai, kad buvo skanu. Man taip pat nebūtų gėda ir svečių vaišint šiuo patiekalu :) Paprastas, keli ingredientai, bet, gražiai pateikus, gali virst nekasdienišku :)

    Oho, seniai nevalgiau kaimiškos grietinėlės :) Panna cotta turėtų pavykti fantastiška!

  4. 6
    Guoda

    Pamirsau pasigirti, kad gavau beelenkiek grietineles kaimiskos, tai daba jau einu kibira panna cotta’os daryt :) Aisku, D&Z varianta :) nu man trbt vienas skaniausiu desertu :)

  5. 7
    Guoda

    Dar beveik su kasniu burnoj puoliau rasyt, kad nu NEREALIAI skaniai pavalgem su vyrioku. Aciu uz sita superini receptuka :) Nusprendem net per gimtadieni sita ptiekaliuka sveciams gaminti :)

  6. 8
    duonosirzaidimu

    Viktorija, išmėgink su garstyčiom, skanu ir greita :)
    lašeli, prasta ši nuotrauka, sunkiai man ta visa mėsa fotkinas. Bet ačiū :) Ir rašysiu rašysiu, pamiegosiu ir vėl rašysiu :))
    egidija, šypt :)
    Indre, man taip pat laiko pritrūksta… Vakarais tik ilsėtis ir greitą vakarienę pasiruošti, lieka tik savaitgalio rytai skanėstams ir blogui. Nieko, tuoj vakarai bus ilgi ilgi ir šviesūs :) Nepervark.
    Odeta, ačiū :)
    Citrina ir bulve, įvairiai jaučiuos :) Ir Vilniaus kartais pasiilgstu fiziškai, kaip mylimojo – jis mano miestas, mano pasakų miestas. Žinau, kad vis tiek ten grįšiu, kai jau pakaks įspūdžių :) Žinai, maisto blogeriams Londonas – rojus, čia tieeek visko skanaus, neatrasto ir nepažinto :)
    Traleliushke, apie Čili kaimo Cezario salotas sklando legendos, draugė neatsivalgo jų, nes gi, cituoju, jie toookį padažą gamina :)) Aš neragavau. Bus proga, kai atostogų grįšiu :))
    Asta, ačiū ačiū :))

  7. 10
    Traleliushke

    siandien ir mano meniu- vistiena:) Tik dar greitesne- pakepinta apvoliojus kiausinyje ir dziuveseliuose, su mielosios ASDA’utes vysniniais pomidoriukais, rocket salotomus ir agurkeliais. Pasiilgau Cili kaimo Cezario salotu..

  8. 13
    Indre

    Šitas „pavalgyti, tada pamiegoti ar pamiegoti, tada pavalgyti“ man labai tinka. Kitu atveju tenka „pasiplauti“ iš praktikos ir tada rasti laiko gaminiams, nes iš mylimiausių jo vogti nenoriu…

    O vištienos jau pasiilgau – kaip visad, ypač skaniai atrodo. Deja iki savaitgalio mėsos nebus – kiekviena minutė miego brangi…

  9. 15
    laselis medaus

    Tavo nuotraukos mane veža. Atrodo visai paprastas patiekalas, o patiektas pasakiškai. Super. Kai tik turėsiu vištienos filė, tikrai išbandysiu.
    P.S. Nesugalvok tik valgyti ir miegoti, tau dar reikia parašyti ką gamini, nes rašai tikrai gerai… labai gerai;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *